Bejzbolaši Vindije pobjedom u nastavak prvenstva

Objavljeno: 21.03.2011. 16:03

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Nakon prekida od gotovo četiri mjeseca zbog novog sistema natjecanja, seniori BK "Vindija" nastavili su natjecanje u hrvatskom prvenstvu, gdje drže prvo mjesto po završetku jesenskog dijela sezone, bez izgubljene utakmice.

Iako je sezona počela prerano, te su zbog hladnog vremena i još nespremnog terena jedva održana dva vanjska treninga, Varaždinci su pokazali čvrstu igru prvenstveno zahvaljujući odlično odrađenim treninzima tokom zimskih mjeseci.

Seniorski pogon je tako već tri mjeseca u sistemu četiri treninga tjedno od kojih su zadnjih tjedana dva bila kondicijska, a druga dva tehničko-taktička baseball treninga.

Ozbiljan pristup treningu, te proširena ekipa s mlađim igračima, koja sad broji dvadeset pet prvotimaca čime je dobivena i puno šira klupa, bili su dovoljan razlog za kvalitetan rezultat u nastavku sezone gdje seniori BK "Vindija" nisu još doživjeli poraz.

Utakmica protiv Olimpije, po predviđenom scenariju, nije pružila najkvalitetniji baseball s obzirom na prerani početak natjecanja, no ipak varaždinci su kontrolirali rezultat od samog početka, a domača ekipa je stizala sve do sredine utakmice kada je rezultat bio 7:5 za Vindiju.

Nakon toga, pa sve do kraja utakmice slijedi miran i relativno izjednačen period u kojem svaka ekipa osvaja po još jedan bod i na kraju ostaje konačnih 8:6 za Baseball Klub "Vindija" koji tako zadržavaju, bez poraza vodeće mjesto na ljestvici.

Od značajnijih pojedinaca u redovima varaždinaca posebno su se iskazali Goran Lekić sa nekoliko udaraca i odličnom igrom u obrani na mjestu hvatača, standardno kvalitetan jedan od najiskusnijih igrača Goran Strelec koji je odličnim bacanjem osigurao sigurniji drugi dio utakmice za Vindiju, te povratnik u prvi sastav nakon pauze od jedne sezone Denis Kuzminski.

Nastavak natjecanja za seniore Baseball Kluba "Vindija" biti će tek nakon dva tjedna s novim gostovanjem u Zadru i Sisku, a odmah iza toga počinje i ovogodišnje natjecanje u Srednjeeuropskoj Interligi.

Komentari