Bejzbolaši Vindije u polufinalu doigravanja prvenstva Hrvatske

Objavljeno: 06.06.2011. 08:30

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Varaždinski bejzbolaši plasirali su se u polufinale doigravanja za naslov prvaka Hrvatske, pobjedom od  2-0 u seriji protiv bejzbolaša Donata iz Zadra.

Nakon dvotjedne pauze i završenog prvog dijela hrvatskog prvenstva, prošlog vikenda započeo je i play off, doigravanje za naslov prvaka Hrvatske u baseballu u sezoni 2010/2011 za seniore.

U završnicu je krenulo osam ekipa, a Varaždinci su startali s treće pozicije, jer u posljednja dva kola ipak nisu uspjeli zadržati prvo mjesto na tablici protiv Splićana.

Tako su u četvrtfinalu, koje se igralo na na dvije pobjede, dočekali u subotu zadarsku ekipu Donat.

Iako su je već u ovoj sezoni dva puta pobijedili, Zadrani su se još jednom pokazali kao čvrsta ekipa, te su u prvoj utakmici koja je odigrana u subotu u Varaždinu na domaćem terenu dobro namučili domaće, koji su na kraju ipak slavili sa 7-6.

Već u nedjelju krenuli su na put u Zadar gdje se je igrala druga utakmica, a taj su susret Varaždinci odigrali još kvalitetnije, sa dosta mladih igrača koji su opravdali dobiveno povjerenje, od kojih su se posebno istaknuli Filip Furjan i Igor Radošević, te su došli i do druge pobjede u seriji od 7-2 i sa ukupnih 2-0 glatko prošli kroz četvrtfinale.

Nakon ovih utakmica sljedeći će vikend seniori BK "Vindije" po peti puta nastupiti na jednom od najvećih pozivnih međunarodnih turnira u Europi u Austriji, na "Finkstonball XIV" turniru, gdje će ukupno nastupiti 12 ekipa iz 11 europskih zemalja, a Varaždinci će biti jedni predstavnici Hrvatske.

Odmah nakon toga slijedi nastavak play off-a, i to utakmicama polufinala protiv ekipe BK "Zagreb", a serija se igra na tri pobjede.

Komentari