Bejzbolaši Vindije uspješni u Austriji, lošiji u prvenstvu

Objavljeno: 20.06.2011. 08:48

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Bejzbolaši Vindije po sedmi puta su nastupili na jednom od najjačih pozivnih turnira u Europi, 14. Međunarodnom baseball turniru "FINKSTONBALL XIV",  u Austriji.

Na turniru je nastupilo ukupno 12 ekipa iz 9 europskih zemalja, a varaždinski su baseballaši jedna od ekipa sa najviše nastupa, ali i jedina hrvatska ekipa koja je nastupila na ovom turniru.

Varaždinci su turnir otvorili utakmicom protiv njemačke ekipe Rosenheim 89ers, koju su svladali iznimno lagano sa visokih 19:0.

U prvoj utakmici protiv Finkstonball selekcije, sastavljene od stranih igrača iz prve austrijske lige, na poziciji bacača odlično je odradio veteran i povratnik na tu poziciju, Aleksandar Bekić, te je utakmica dobivena sa tijesnih 4-2. Time je ostvaren glavni cilj nastupa, plasman u sam vrh turnira.

U polufinalnoj utakmici protiv odlične njemačke ekipe iz profesionalne lige, ekipe Bad Homburg Hornets, koji su se iskazali prejaki za bacača Vindije Marina Farkaša, Varaždinci su poraženi s 4-0.

Tako je seniorima Vindije preostala borba s domaćom ekipom Attnang-Puchheim Athletics za 3.mjesto. Ova utakmica odigrana je na nedavno dovršenom pravom baseball stadionu, pred više od 500 posjetitelja u odličnoj atmosferi, a na kraju su Varaždinci slavili s 2-1.

Nakon odigranog turnira, Varaždinci su krenuli u nastavak hrvatskog prvenstva, gdje su protiv Zagreba u gostima odigrali dvije utakmcie, u seriji "bolji od pet", te su nažalost pokazali slabiju stranu i izgubili obje utakmice protiv Zagrebaša.

Treća utakmica igra se sljedećeg vikenda u Varaždinu, na igralištu "Srednjoškolac" s početkom u 15 sati, a u slučaju da seniori BK "Vindija" dođu do pobjede, četvrta utakmica na rasporedu je u nedjelju u 15 sati.

Komentari