veća briga o okolišu

FOTO: Općina Beretinec nabavila mobilno reciklažno dvorište, uskoro kreće prikupljanje otpada

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.12.2020. 11:36

Zadnja izmjena: 22.12.2020. 11:39

Foto: Dino Možek

Općina Beretinec je na temelju Javnog poziva "Uspostava reciklažnih dvorišta" Ministarstva zaštite okoliša i energetike prijavila projekt nabave mobilnog reciklažnog dvorišta.

Vrijednost mobilnog reciklažnog dvorišta je 143.125,00 kn s PDV-om, a procjena je da će se putem njega godišnje prikupiti 40 tona otpada. Cilj projekta je veća briga o okolišu te pametnije razvrstavanje specifičnih vrsta otpada, a danas je načelnik Općine Beretinec Igor Kos preuzeo mobilno reciklažno dvorište koje je Općina Beretinec nabavila od tvrtke TEHNIX d.o.o. Prikupljanje bi trebalo početi početkom ožujka 2021. godine.

- Naši mještani već s nestrpljenjem čekaju mobilno reciklažno dvorište, ali mi smo malo pričekali jer smo htjeli iskoristiti novce iz Fonda i posebno mi je drago što ćemo s ovim projektom još više dići razinu odvajanja otpada. Također, vrlo je važno da educiramo mještane da znaju koji otpad mogu donijeti i više ne smije dogoditi da u šumamo imamo primjerice baterije, gume, otpadna ulja - rekao je prilikom preuzimanja načelnik Kos.

 

 

 

Komentari