LEPOGLAVA

Besplatan WiFi Internet u Lepoglavi zahvaljujući inicijativi WiFi4EU

Objavljeno: 25.09.2020. 17:51

Zadnja izmjena: 25.09.2020. 17:53

Grad Lepoglava je u suradnji s Hrvatskim Telekomom realizirao projekt besplatnog WiFi interneta čime je građanima Lepoglave, kao i njenim posjetiteljima, omogućen besplatan internet na područjima javnog okupljanja.

Kroz program WiFi4EU Gradu Lepoglavi dodijeljen je vaučer u iznosu od 15.000 eura, nakon čega je odabrao Hrvatski Telekom kao najboljeg izvođača koji će tehnološki omogućiti javni besplatni WiFi Internet i time modernizirati i olakšati život građana Lepoglave.

- Sufinanciranjem takvih aktivnosti cilj je postići što veću uključenost članova zajednice u jedinstveno digitalno tržište, omogućiti krajnjim korisnicima pristup gigabitnom društvu te povećati digitalnu pismenost i dopuniti javne usluge koje se nude u prostorima u kojima je dostupan takav besplatan internet, izjavio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Na području Grada Lepoglave instalirano je 12 WiFi pristupnih točaka, koje pokrivaju najfrekventnija mjesta u Gradu: gradska uprava, buduća tržnica, dom kulture, sportsko – rekreacijski centar, gradski park.

 

Komentari