grad varaždinske toplice

Besplatna predstava u Kino dvorani Ljubelj u Varaždinskim Toplicama, evo detalja

Objavljeno: 05.11.2023. 11:29

Zadnja izmjena: 05.11.2023. 11:29

Foto: Komedijaši Stažnjevec

Topličanci i svi ljubitelji komedije u srijedu imati će priliku pogledati vrhunsku predstavu (O)glas savjesti u režiji dramske sekcije 'Komedijaši' iz Kulturno umjetničke udruge Stažnjevec.

Predstava počinje u 19 sati u Kino dvorani Ljubelj u Varaždinskim Toplicama, a ulaz je besplatan. Komedija govori o udovcu Štiefu koji smatra da za pokojnom suprugom ne treba dugo žaliti, stoga brže bolje odluči pronaći novu ženu i to, ni manje ni više, uz pomoć lokalnih novina. U tome ga nemalo ometaju susjedi, no ni oni ne mogu spriječiti Štiefa u svojoj namjeri da pronađe novu suprugu.

Inače, Kulturno umjetnička udruga Stažnjevec i njihova glumačka družina 'Komedijaši' osvajači su brojnih nagrada na lokalnoj, županijskoj i državnoj razini, a ujedno su i članovi Hrvatskog sabora kulture. Udruga djeluje od 2013. godine, a u sklopu nje djelovale su ženska, dječja, folklorna te karnevalska sekcija, dok je upravo dramska sekcija postigla najveće uspjehe i održala se do današnjih dana.

Kulturno umjetnička udruga i glumačka družina 'Komedijaši' organizatori su manifestacija 'Dani glume' te 'Naša djeca, vjesnici proljeća' već više od desetljeća. Svim manifestacijama promoviraju svoju primarnu djelatnost, bavljenje kazališnih amaterizmom djece i odraslih svih životnih dobi. 

Komentari