uvodna konferencija projekta

Besplatna školska prehrana za sve osnovnoškolce u potrebi

Objavljeno: 03.03.2020. 14:47

Zadnja izmjena: 03.03.2020. 14:51

Varaždinska županija je je početkom prošle godine s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potpisala ugovor o dodjeli 999.081,33 kn bespovratnih sredstava za projekt pod nazivom „Užina za sve II“ (za školsku godinu 2019.-2020.).

Svrha ovog hvalevrijednog projekta je osigurati kvalitetnu i redovitu školsku prehranu djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva, a sredstva su osigurana iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i državnog proračuna. Projektom  je obuhvaćeno 994 djece – polaznika 32 osnovnih škola kojima je osnivač Varaždinska županija, a koji su ujedno i partneri na Projektu.

Danas je u Županijskoj palači održana uvodna konferencija projekta na kojoj je i sam projekt predstavljen od strane Andreje Holi iz Agencije za razvoj Varaždinske županije, a prisutnim ravnateljima škola te ostalim sudionicima konferencije obratio se i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak.

-U Varaždinskoj županiji sva djeca koja su u riziku od siromaštva imaju osiguranu besplatnu školsku prehranu. Ovo danas je inače treća takva konferencija, radi se o europskome projektu, a svaki projekt za koji Europa izdvaja sredstva mora imati i svoju uvodnu konferenciju. Županija na iznos od milijun kuna daje još preko dva milijuna kuna kako bi sva djeca imala prehranu u školama i mi danas nemamo gladnog učenika. Drago mi je da smo županija koja je uvela  prehranu učenicima srednjoškolcima, jer potencijalna ugroza od siromaštva za vrijeme osnovnoškolskog obrazovanja nije  nestala u srednjoj školi. Pozivam ovim putem srednjoškolce neka se ne srame, naprotiv neka se jave, sredstva su osigurana - rekao je zamjenik župana Paljak.

Komentari