općine, požurite s prijavama...

Besplatan internet u vašoj općini ? Europska Unija nudi 15 tisuća eura..

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.03.2018. 13:18

Zadnja izmjena: 21.03.2018. 13:55

Foto: Ilustracija

Europska komisija u okviru Programa WiFi4EU nudi općinama u EU-u po 15 tisuća eura za uspostavu pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim mjestima, poput knjižnica, muzeja, bolnica, trgova ili parkova.

Europska komisija je u utorak objavila da je pokrenut internetski portal WiFi4EU, na koji se zainteresirane općine mogu prijaviti i početi prijavljivati za prvi natječaj koji će se otvoriti sredinom svibnja. Općine se mogu registrirati od utorka na portalu www. WiFi4EU.eu. Sredinom svibnja bit će objavljen prvi poziv za na podnošenje prijava, a prijavljene općine moći će podnijeti zahtjeve za prvi paket od 1000 vaučera WiFi4EU (svaki u vrijednosti od 15 tisuća eura).

Kriterij za raspodjelu vaučera je redoslijed prijava - prvih tisuća prijavljenih dobiva 15 tisuća eura.Komisija će, uzimajući u obzir ravnomjernu geografsku zastupljenost, objaviti imena prvih 1000 općina koje će dobiti financiranje u okviru prvog poziva. Svaka država sudionica dobit će najmanje 15 vaučera. 

Općine mogu iskoristiti vaučere WiFi4EU za kupnju i instalaciju opreme za Wi-Fi (bežične pristupne točke) u svojim središtima javnog života. Troškove održavanja mreže snosit će općine.

 

Komentari