Besplatno obrazovanje odraslih kroz novi projekt Gospodarske škole

Objavljeno: 08.11.2013. 07:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger / VT

U Županijskoj palači u četvrtak je predstavljen novi projekt Gospodarske škole Varaždin financiran sredstvima Europske unije.

Riječ je o projektu SEM (Sektorski edukacijski model), vrijednom 181.822 eura koji se provodi u sklopu IPA IV. komponente - razvoj ljudskih potencijala, a EU sufinancira 81,72 posto ukupnog iznosa. Projekt će omogućiti besplatno obrazovanje odraslih u sektorima poljoprivrede, turizma i brige za starije i to metodom učenja na daljinu, a osim u Varaždinskoj, sljedećih godinu dana provodit će se u Bjelovarsko-bilogorskoj, Šibensko-kninskoj i Požeško-slavonskoj županiji.

- Istraživali smo tržište rada, željeli smo naći koja su to znanja koja su najpotrebnija u svim ovim županijama. Stoga će za nekoliko mjeseci, kada bude gotov softver za e-learning, zainteresirani moći upisati u pet besplatnih programa obrazovanja odraslih: Njegovateljica, Turistički animator, Knjigovodstvo OPG-a, Korištenje EU fondova u ruralnom turizmu te Poslovanje malih i srednjih poduzeća - rekla je ovom prilikom Gordana Kokanović- Krušelj, voditeljica projekta.

Također je napomenula kako će besplatni programi obrazovanja biti uglavnom namijenjeni nezaposlenim osobama, no svi zainteresirani moći će se prijaviti za sudjelovanje.

Partneri na projektu Gospodarskoj školi Varaždin su POU Obris iz Požege, POU Bjelovar i Šibenik te Ivora - škola informatike Varaždin. Suradnici na projektu SEM su Područne službe HZZ-a u svim partnerskim županijama i Hrvatska poljoprivredna komora.

Više o novom projektu Gospodarske škole, koji će omogućiti zapošljavanje u zanimanjima koja su potrebna na tržištu rada, pročitajte u sljedećem broju Varaždinskog tjednika...

Komentari