Vikd pun glazbe, zabave i smijea

FOTO BEST OF Špancirfesta u subotu, a evo što vas očekuje danas, posljednji dan najvećega uličnog festivala!

Objavljeno: 28.08.2016. 09:31

Foto: Siniša Sović / Fotoagencija Sjever

Najveći ulični festival u punom je jeku. Jučer, predzadnji dan, svi oni koji još nisu, prošetali su Varaždinom i razgledali ovogodišnji bogati program Špancirfesta. Posljednji vikend donosi mnogo, u što smo se mogli uvjeriti i jučer...

>> Kulminacija Špancirfesta - špancireri preplavili ulice predzadnji dan festivala

Osim gotovo cjelodnevnog 'Parka kretive' u Habdelićevoj ulici, kod Starog grada - Vindilend. Programa za najmlađe, ali i one nešto starije, ove godine zasigurno ne manjka. Već u 10 sati započeo je ulični program, koji se nastavio tijekom cijelog dana, a kulminirao je velikim susretom mažoret-timova i šetnjom po centru grada.

Večer je, već tradicionalno, bila rezervirana za glazbene točke. Najprije je kod Ville Bedeković zabavljao sastav Perpetuum Jazzile, koji njeguje vokalnu, jazz i popularnu glazbu. Uglavnom a cappella, a povremeno u pratnji vrhunskih jazz-instrumentalista, repertoar se proteže od brazilske bossa nove, swinga, close harmony stila pa sve do (posredno povezanih s jazzom) funka, gospela i popa.

Pravila igre i Tony

Velika pozornica na Starom gradu, ona rezervirana za najveće koncerte, jučer je ugostila mladi, ali uspješan četveročlani sastav Pravila igre. Nakon njih na pozornicu je stao svima dobro poznat Tony Cetinski. U najvećim baladama i svevremenskim hitovima ovoga hrvatskog pjevača uživali su mnogi. 

Pozornicu na Kapucinskom trgu zauzeo je sastav Auguste, a nakon njih Lovely Quinces. Punčke su bile posljednje na redu, a koncertom na Kapucinskom zatvorile su jučerašnji glazbeni dio Špancirfesta.

Zadnji dan 'Špancira'

Danas gotovo cijeli dan Park kreative i Vindilend. Ističe se i današnji ulični program, kao i koncerti koji nas čekaju navečer - Neno Belan & Mediteran Orchestra, Siddharta, Russkaja, Žiga i Bandisti, Hladno pivo...

Ako još niste, posjetite Varaždin i prošećite gradom. Bogat ovogodišnji program zasigurno će vas iznenaditi.

Komentari