2. dan festivala

BEST OF Špancirfesta u subotu, saznajte što nas očekuje danas!

Objavljeno: 21.08.2016. 11:48

Zadnja izmjena: 21.08.2016. 12:02

Foto: Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Drugi dan Špancirfesta obilježilo je lijepo vrijeme, performansi i koncerti, a u najljepšem sjećanju će zasigurno ostati najveći ulični performans ikad održan u Hrvatskoj, Mú, u izvedbi francuske akrobatske skupine Transe Express.

Mú, kazališno-cirkuski spektakl, najnovija je izvedba ove akrobatske skupine, a svojim nastupom oduševili su prepun Kapucinski trg. Okupljeni su dobili impresivan nastup, jedinstvenu kombinaciju glazbe, vizualne umjetnosti, cirkuskih i akrobatskih vještina te kazališta. Dio performasa su i divovske strukture koje se otvaraju kao glazbene kutije te lebdeće skulpture, simbolizirajući izlet od Zemlje do Mjeseca, prateći stope Julesa Vernea.

Uz trideset izvođača na zemlji i u zraku, u tehničku izvedbu predstave uključeno je više od četrdeset ljudi, a teleskopski kran od sto dvadeset tona scenografiju i izvođače podigao je na tridesetak metara visine.

Već smo pisali o koncertima Laibacha i Ramba Amadeusa, a uz njih su sinoć nastupili i Quasarr, a na pozornici Vile Bedeković, održan je i  hommage Arsenu Dediću, zajedničkim nastupom Matije Dedića, Tedija Spalata, Lee Dekleve i Zorana Predina.

>>Rambo Amadeus & Five Winnetous Sextet "protresli" okupljene na Kapucinskom trgu

>>Kultni slovenski Laibach napravio show u svom stilu na pozornici na Starom gradu

Špancirfest je posjetio i Božo Petrov koji je u poslijepodnevnoj šetnji gradom u pratnji suradnika isprobavao šešire.

Gradom su se prošetali i TBF-ovci koji su održali koncert u petak.

Što nas očekuje danas...

Jučer smo pisali o akciji gerilskog tiskanja majica na ulici na šahtu brendiranom logom Špancirfesta. Akcija će se održati i danas od 18 do 19 sati u Uskoj ulici, a svi zainteresirani trebaju donijeti svoju jednobojnu majicu svjetlijih tonova na koju će im umjetnici iz Kreativnice u Uskoj ulici izravno na šahtu otisnuti logo Špancirfesta tekstilnim bojama koje se nakon fiksiranja glačalom ne ispiru.

>>Vikend-gerila akcija tiskanja majica s logom Špancirfesta na šahtu u Kreativnici

Kraj prvog vikenda Špancirfesta posjetitelji će dočekati uz odlične koncerte. Tako izdvajamo nastupe Urbana & 4, večeras u 20.00 sati na pozornici Vile Bedeković, a u 23.30 sati na pozornici na Starom gradu svirat će Pips Chips & Videoclipsa, Repetitor u 22.00h, te na Kapucinskom trgu u 21.00h pogledajte Electric Swing Circus.

Cijeli će dan prolaznike zabavljati ulični svirači, plesači, maskirani glumci i drugi umjetnici, a održat će se i brojne radionice za djecu i odrasle.

Kako je izgledao jučerašnji dan, pogledajte u galeriji:

Komentari