GRAD IVANEC

BGW Group u Ivancu useljava u novu halu vrijednu 2.000.000 eura i zapošljava 150 radnika

Objavljeno: 15.05.2021. 19:02

Zadnja izmjena: 15.05.2021. 19:02

Dovršena je gradnja nove proizvodne hale i pratećeg poslovnog prostora u Industrijskoj zoni Ivanec, čiji je investitor BGW Group d.o.o.

Riječ je o novoj greenfield investiciji u Ivancu, pri čemu ulagači koriste benefite Grada Ivanca predviđene za nova ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta u Industrijskoj zoni. U novim prostorima od 1. travnja službeno su počele poslovati obje tvrtke koje posluju u sklopu grupacije – BGW Electronics (proizvodnja elektrotehničkih uređaja, elemenata proizvodnih procesa i elektrotehničkih instalacija) i BGW Montaža (industrijske montaže), a koje zapošljavaju 150 radnika. Po riječima direktora Kristijana Danjka, čim se proizvodnja u novim prostorima uhoda, tvrtka će otvoriti još 20 novih radnih mjesta.

Podsjećamo, novi proizvodni kompleks izgrađen je u Industrijskoj zoni Ivanec, na nekretnini od 10.000 m2 koju je ulagač otkupio od Grada Ivanca i Ivkoma d.d. 

U planu je još jedna hala

Tvrtka je iznimno propulzivna, širi se i neprestano povećava broj zaposlenih, posluje po zemljama cijele EU, angažirana je na najvećim gradilištima i u Hrvatskoj, pa Danjko u nastavku novoizgrađenog objekta najavljuje gradnju još jedne proizvodne hale. Inače, useljenje u nove prostore još je u tijeku.

 Robom se puni i prodavaonica rasvjetnih tijela i kompletnog elektromaterijala, a koja se otvara za oko dva tjedna. U vanjskom prostoru, s južne strane, teškim strojevima uređuje se parkirni prostor. U sklopu investicije izgrađena je proizvodna hala od gotovo 900 m2 te još 1.500 m2 pratećeg poslovnog prostora. Jednako reprezentativno kao što izgleda izvana, na isti način uređena je i unutrašnjost objekta, čiji moderni prostori zaposlenima pružaju vrhunske uvjete rada. Objekt je k tome i sofisticirano elektronički opremljen, kako i priliči tvrtki koja je među vodećima u „branši“ elektronike.

Komentari