općina breznički hum

'Bibliobus' na Grebengradu predstavljen hrvatskim braniteljima

Objavljeno: 08.08.2023. 08:19

Zadnja izmjena: 08.08.2023. 08:22

Upriličeno je obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice VRO "Oluja" na području planinarskog doma na Grebengradu, u sklopu kojeg je sudjelovala i Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof predstavivši projekt "Čitanje na kotačima".

Ovu su manifestaciju zajedno organizirali varaždinska Udruga specijalne jedinice policije "Roda" i Planinarsko društvo "Grebengrad", a događaju su bili nazočni djelatnici Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof . Okupljenim su braniteljima i članovima obitelji te pripadnicima SJP "Roda" predstavili bibliobus kojim knjižnica nastoji građanima i žiteljima širega novomarofskog kraja približiti knjigu kao sredstvo učenja i komunikacije.

Tako su uz dostojanstveno prisjećanje i odavanje počasti svim braniteljima koji su sudjelovali u obrani Hrvatske tijekom Domovinskog rata ravnateljici novomarofske knjižnice Lidiji Zečević na sudjelovanju u ovoj manifestaciji i na zalaganju da knjiga iz bibliobusa obuhvati i populaciju hrvatskih branitelja, zahvalili varaždinski župan Anđelko Stričak, predsjednik Udruge "Roda" Dražen Vitez i tajnik udruge Ivo Loborec.

Podsjetimo, projekt "Čitanje na kotačima" sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se na području Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum. Nakon službenog završetka projekta, 16. rujna, bibliobus će i dalje voziti planiranom i proširenom rutom, kako bi se knjiga što više približila ruralnim područjima na kojima knjiga nije dostupna.

Komentari