Tour of Slovenia

Biciklistička utrka koju prate milijuni ljudi prolazit će ove godine i kroz Općinu Cestica

Objavljeno: 07.04.2024. 09:11

Zadnja izmjena: 07.04.2024. 09:14

Jubilarna, 30. biciklistička utrka Tour of Slovenia održat će se od 12. do 16. lipnja, početak joj je u Murskoj Soboti, kada je na rasporedu najduža ruta utrke od 192 kilometra, a koja će dijelom proći i kroz općinu Cestica. 

Kako su izvijestili iz Općine Cestica, 22 tima, uključujući šest najviših kategorija, natjecat će se na ukupno pet etapa, a dijelovi ovogodišnje rute, uz hrvatske, također će prolaziti i mađarskim, austrijskim i talijanskim cestama. Pobjednik će biti okrunjen pet dana kasnije u Novom Mestu. S ukupnom duljinom od 840,5 kilometara, bit će to najduža utrka od 2004. godine. 

Organizatori ove utrke koju prate milijuni ljudi, prvi put nakon dva desetljeća iskoristit će jedinstvenu priliku da natjecatelji obiđu čak četiri države u jednom danu u etapi 1. - To će biti posebna etapa kroz četiri zemlje. Prvo u Austriju, pa natrag u Prekmurje i preko Lendave u Mađarsku, u Halozama ćemo u Hrvatsku u općinu Cestica, malo prije cilja u Ormožu. Ovo je jedinstvena prilika da obiđemo sve zemlje, što smo posljednji put uspjeli u utrci 2004. godine - rekao je direktor utrke Bogdan Fink.

Komentari