susreo se s općinskom vlašću

BIskup Bjelovarsko-križevačke biskupije mons. Vjekoslav Huzjak posjetio Visoko

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.03.2020. 14:41

Zadnja izmjena: 02.03.2020. 14:44

U sklopu redovne kanonske vizitacije župu Presvetog Trojstva Visoko posjetio je biskup Bjelovarsko-križevačke biskupije mons. Vjekoslav Huzjak te se, nakon župnih obveza, susreo s predstavnicima općinske vlasti i djelatnicima te polaznicima Osnovne škole Visoko.

Biskupa su dočekali župnik župe Ivan Šestak, načelnik Dragutin Mateković, predsjednik Općinskog vijeća Ivan Hadrović te službenice Jedinstvenog upravnog odjela Jasmina Ceglec i Ivana Lendl Trglačnik.

- Mons. Huzjaka upoznali smo s poviješću Općine i projektima koji se trenutno provode, ali i onima koji slijede u budućnosti, a sve u cilju daljnjeg razvoja naše općine – rekao je načelnik Dragutin Mateković.

Potom su se uputili u Osnovnu školu gdje su ih dočekali ravnateljica Nada Horvat i djelatnici, a učenici su, nakon pozdrava i pjesme, održali kratki program.

- Biskup je razgovarao s djecom i odgovarao na njihova brojna zanimljiva pitanja. Ravnateljica ga je upoznala sa školom i povijesti školstva u našem kraju, a raspravljalo se i o aktualnim problemima vezanim uz demografiju, odnosno činjenicu da imamo sve manje djece – naglasio je načelnik Općine Visoko

Komentari