već tradicionalno..

Biskup je zajedno sa županom i gradonačelnikom posjetio Caritasovu pučku kuhinju

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.04.2019. 16:20

Zadnja izmjena: 19.04.2019. 16:39

Mons. Mrzljak, inače predsjednik Hrvatskog Caritasa, zajedno je s ravnateljem Biskupijskog Caritasa Antom Šolom, gradonačelnikom Ivanom Čehokom, županom Radimirom Čačićem te posebnom županovom savjetnicom Natalijom Martinčević, posjetio volontere i korisnike Caritasove pučke kuhinje te im podijelio tople obroke, a zajedno s njima je i blagovao.

Biskup je, u društvu predstavnika gradske i županijske vlasti, naglasio kako raduje činjenica što korisnici Caritasove pučke kuhinje svakoga dana imaju mogućnost doći negdje gdje mogu dobiti topli obrok. - Dakako, da će ovih dana oko Uskrsa stol biti malo bogatiji kako bi svi korisnici Caritasove pučke kuhinje osjetili blagdanski ugođaj kojeg svi mi želimo. Osim podjele hrane, važan je i susret s ljudima da im se na kršćanski i ljudski način dade do znanja da u njima prepoznajemo stinsku braću i sestre te da s njima podijelimo radost Uskrsa - poručio je biskup Mrzljak.

Caritasova pučkakuhinja, koja od jeseni 2017. godine djeluje na novoj adresi na Banfici u
sklopu Caritasovog centra Varaždinske biskupije, dnevno pripremi tristotinjak toplih obroka za sve kojima je to potrebno. Caritasu Varaždinske biskupije jesenas je uspješno odobren projekt Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) vrijedan 1 890 959,27 kuna. Naime, projektom '' PLUS'' (Pružanjem pomoći ubLažavamo našim sUgrađanima životni statuS) provode se mjere pripreme i podjele besplatnih obroka za korisnike Caritasove pučke kuhinje, a osim toga, u okviru projekta, vrši se dostava paketa hrane starim i nemoćnim osobama, osobama koje žive u samačkom domaćinstvu ili su udaljeni od same pučke kuhinje. Ovaj iznimno vrijedan projekt traje godinu dana, zaključno s 2. rujna 2019. godine.

Komentari