Biskup Mrzljak posjetio pučku kuhinju Caritasa Varaždinske biskupije

Objavljeno: 30.03.2013. 17:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Biskupija-varazdinska.hr

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, na Veliki petak 29. ožujka posjetio je pučku kuhinju Caritasa Varaždinske biskupije u Varaždinu.

Biskup Mrzljak, koji ujedno obnaša dužnost predsjednika Hrvatskog Caritasa, već tradicionalno dva puta godišnje, na Badnjak i Veliki petak, posjećuje kuhinju Biskupijskog Caritasa kako bi se upoznao s aktualnim stanjem i njezinim potrebama te potaknuo dobročinitelje na daljnje darivanje namirnica potrebnih za svakodnevnu pripremu objeda socijalno ugroženim osobama koje u Caritasovoj pučkoj kuhinji blaguju najčešće jedini topli obrok u danu.

Osim toplog obroka za 325 korisnika pripremljeni su i paketi s obrokom za uskrsni objed.

Biskup Mrzljak prilikom posjeta Caritasovoj kuhinji rekao je kako veliki blagdani, kao što su Uskrs i Božić, uvijek one, koji nisu suočeni s egzistencijalnim problemima, podsjećaju da moraju misliti na sve one koji imaju takve brige. “Na to smo pozvani osobito u današnje vrijeme kada su mnogi u krizi, kada ostaju bez posla i plaće koju su zaslužili.

Poručio je kako je Uskrs blagdan nade i života, blagdan vjere u život, na život u kojem smo pozvani biti zajedno.

Govoreći o radu pučke kuhinje, u čiju je neophodnu obnovu Varaždinska biskupija prošle godine uložila znatna sredstva, ravnatelj Šola istaknuo je da je svake godine do 30 novih korisnika pa ih je trenutačno 325.

Apelirao je na sve donatore da se uključe koliko mogu, i to tijekom cijele godine, a osobito one tvrtke koje imaju višak hrane koja se često i baca.

Na kraju je napomenuo kako Biskupijski Caritas raspolaže s 46 volontera, od kojih većina volontira već i do 20 godina.

- Oni su motivirani u činjenju dobra te pridonose karitativnoj djelatnosti Crkve koja se želi brinuti o onima koji trebaju pomoć - istaknuo je ravnatelj Šola.

Komentari