Bivši direktor Varaždinca Ernest Fišer pušten iz pritvora

Objavljeno: 07.07.2011. 15:08

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Bivši direktor „Varaždinskih vijesti“ Ernest Fišer nakon više od dva mjeseca provedenih u pritvoru, od danas je na slobodi. Fišer je inače, zajedno sa sinom i zamjenikom u „Varaždinskim vijestima“ Sveborom Fišerom i rukovoditeljem marketinga tvrtke Davorom Mašićem, priveden početkom svibnja zbog sumnje da su „Varaždinske vijesti“ i državni proračun oštetili za 4,4 milijuna kuna.

Fišeru je inače prije samo šest dana istražna sutkinja produžila pritvor za dodatnih mjesec dana, no sudsko vijeće ocijenilo je da su prestali važiti razlozi za pritvor te je pušten na slobodu.

- Sudsko vijeće je ocijenilo da Fišer, s obzirom da više nije direktor „Varaždinskih vijesti“, više nije u poziciji da bi ga se svjedoci morali bojati, odnosno da ima mogućnosti utjecaja na njih. Također, vijeće je ocijenilo da je dva mjeseca bilo sasvim dovoljno da se ispitaju svi svjedoci vezani uz slučaj. Pritvor nije zatvor nego instrument koji sudu omogućava da normalno obavlja svoj posao i sud se uvijek mora truditi da otkloni sve razloge za pritvor koji su u njegovoj domeni, a ispitivanje svjedoka je upravo to - rekao nam je glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic.

Sudska istraga u ovom slučaju se nastavlja, a istražna sutkinja još mora ispistati sve svjedoke vezane uz slučaj.

Komentari