međimurska županija

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić boravio u Međimurju

Objavljeno: 10.12.2021. 18:14

Zadnja izmjena: 10.12.2021. 18:16

Grad Čakovec je jučer posjetio bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić koji je svoj posjet započeo obilaskom tvrtke Čateks d.d.

Nakon toga je zajedno sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem i gradonačelnicom Grada Čakovca Ljerkom Cividini obišao Razvojno-edukacijski centar za Metalsku jezgru – Metalsku jezgru i Muzej nematerijalne baštine "Riznica Međimurja."

- Posjet smo koncipirali u tri teme – gospodarstvo, znanost i kulturna baština, kako bismo mu predstavili najbolje iz što imamo. Čateks je tvrtka koja se itekako dobro suočava s izazovima na tržištu. S više od 240 zaposlenika ostvaruju prihode veće od 120 milijuna kuna, a gotovo 80% proizvoda plasiraju na tržište po cijelom svijetu. Očekujemo da će gospodin Mesić iskoristiti svoje desetogodišnje iskustvo predsjedanja Hrvatskom i promovirati gospodarske i turističke potencijale Međimurja širom svijeta - rekao je župan Međimurske županije koji je bio domaćin posjeta.

Svoj posjet Međimurju bivši predsjednik je završio obilaskom muzeja "Riznica Međimurja", smještenog u obnovljenoj fortifikaciji Starog grada Čakovec. Rekonstrukcija i revitalizacija fortifikacije Starog grada Čakovec u Muzej najvredniji je i financijski najteži projekt ulaganja u kulturnu baštinu ikada na području Međimurske županije, a Riznica Međimurja dostojno je obogatila turističku ponudu naše županije i pozicionirala Međimurje kao nezaobilaznu kulturno-turističku destinaciju.

Komentari