Bivši šef SDP-a izabran na funkciju u HSLS-u

Objavljeno: 16.12.2010. 15:35

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: eVarazdin

Bivši šef varaždinskog SDP-a Nino Lučić, kojeg su Glavni odbor i Predsjedništvo SDP-a Hrvatska u lipnju smijenili s dužnosti šefa varaždinskog SDP-a zbog odstupanja od programa i načela SDP-a, brzo je napredovao u svojoj novoj stranci.

Lučić je naime, nakon što je smijenjen, s nekoliko istomišljenika napustio SDP i u listopadu se pridružio HSLS-u. Dva mjeseca kasnije, nekadašnji gorljivi SDP-ovac dogurao je do mjesta zamjenika predsjednika varaždinskog HSLS-a.

Lučića su Glavni odbor i Predsjedništvo SDP-a Hrvatska smijenili s dužnosti predsjednika varaždinskog SDP-a zbog “pretijesne” suradnje s varaždinskih gradonačelnikom Čehokom.

Varaždinski SDP s Lučićem na čelu je na lokalne izbore u gradu Varaždinu u svibnju 2009. godine izašao u koaliciji sa HNS-om. Ta je suradnja međutim brzo pukla, a iz varaždinskog HNS-a optužili su svoje koalicijske partnere da su se “prodali” Čehoku.

Sve je kulminiralo kad su Glavni odbor i Predsjedništvo SDP-a smijenili Lučića s dužnosti predsjednika varaždinskog SDP-a.

Lučić je s istomišljenicima, vijećnicima u Gradskom vijeću grada Varaždina Igorom Vovkom, Draženom Kolakom i Iris Lambrešćak, krajem lipnja napustio SDP, a početkom listopada svi su se pridružili HSLS-u.

Varaždinski HSLS-ovci su očito procijenili da su uspjeli pridobiti značajnog političkog “kapitalca” pa su ga nakon samo dva mjeseca rada u stranci već postavili na visoku funkciju u Gradskom ogranku.

Za kraj spomenimo samo da varaždinski gradonačelnik Čehok više nije član HSLS-a, ali ga varaždinski gradski ogranak te stranke i dalje aktivno i otvoreno podržava.

Komentari