Tour Qinghai: Bez promjena u Kini, sutra najteža etapa

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 05.07.2011. 13:27

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Nakon dva dana teških etapa, četvrta etapa po Kini, na Tour of Qinghai Lake, nije donijela nikakve pomake. Sve je odlučeno u završnom sprintu, u kojem je Nijemac Robert Foerster odnio pobjedu.

Etapa je vožena od Bird Islanda do Xihaizhena, u dužini od 152 kilometra, a Foerster je na cilj stigao nakon 3 sata 34 minute i 5 sekundi. S njim je u cilj stigla i velika skupina od 115 vozača, u kojoj su bili i naši Rogina i Đurasek, ali i svi ostali članovi BK Loborika Favorit.

U ukupnom poretku, nije bilo promjena, i dalje vodi Slovenac Gazvoda, pobjednik 3. etape, Dančulović je i dalje peti sa zaostatkom +1.33, dok su Đurasek i Rogina na 13., odnosno 14. mjestu.

Jedna od odlučujućih etapa vozit će se sutra, gdje će se biciklisti penjati na brdo Qilian. Utrka započinje na nadmorskoj visini 3.100 metara, u utrci je jedan uspon prve kategorije, dva manje i jedan, onaj završni, "nulte" kategorije, na visini 3.868 metara.

Upravo taj završni uspon, na 107. kilometru etape, nakon čega je završni spust 16 kilometara, najteži je dio ovogodišnjeg Toura po jezeru Qinghai. Vidjet ćemo kako će biti raspoložen Rogina, lani drugi u ukupnom poretku, Đurasek, Dančulović, ali i ostali "loborikaši", može li netko od njih "iskočiti" u prvi plan i možda zakomplicirati stvari u ukupnom poretku.


Vezane vijesti:

Tour of Qinghai (3. etapa): Gazvoda uzeo etapu, Đurasek i Rogina zaostali

Tour of Qinghai (2. etapa): Đurasek najbolji penjak, vodstvo Poljaku

Tour of Qinghai (1. etapa): Rogina 22, Đurasek 57, oba u vremenu pobjednika


Komentari