mlade nade biciklizma

BK MARATON KREIDLER Državni prvaci u ciklokrosu u posjetu kod gradonačelnika Jenkača

Objavljeno: 07.02.2017. 19:45

Zadnja izmjena: 07.02.2017. 19:46

Foto: Grad Novi Marof

Članovi Biciklističkog kluba Maraton Kreidler iz Novog Marofa su na nedavno održanom Prvenstvu Hrvatske u ciklokrosu, osvojili šest naslova državnih prvaka i ukupno osam medalja, na čemu im je čestitao i gradonačelnik Siniša Jenkač.

Prvaci Hrvatske u ciklokrosu su kadeti, natjecatelji do 17 godina, Laura Horvat iz Preloga i Timotej Kocen, juniori, natjecatelji do 19 godina, Ania Žufić iz Pule te Josip Meštrić, zatim njegov brat, senior Matija Meštrić i veteran Velimir Čonkaš. Brončane medalje osvojili su kadet Mirko Budimlić iz Požege i Dragan Mihalec u kategoriji sport.

Braću Matiju i Josipa te Lauru i Timoteja, zajedno s predsjednikom kluba Branimirom Šafranom i trenerom Branimirom Štimecom primio je gradonačelnik Jenkač te istaknuo kako je zadovljstvo imati sportaše takvog kalibra u Novom Marofu.

 - Sretni smo što smo godinu počeli ovakvim uspjesima. To je najbolja najava za sezonu u kojoj očekujemo da u disciplinama XCO (olimpijski kros) i maraton budemo apsolutni državni prvaci, da klub bude prepoznatljiv i da se uvijek ide na pobjedu. Naš dugoročni cilj je nastup na Olimpijadi 2020. u Tokiju. -  rekao je trener Štimec.

BK Maraton Kreidler funkcionira sa skromnim budžetom, na godišnjoj razini 50.000 kuna, a bicikli i oprema su vrijednosti 250.000 kuna, što osigurava sponzor.

- Grad Novi Marof će sa Zajednicom športskih udruga i dalje pratiti klub, a shodno rezultatima bit će i financijski jače. Koristim priliku da pozovem sponzore da se uključe u rad kluba jer je iz rezultata vidljivo da ti mladi ljudi s ovom upravom i trenerom imaju perspektivu – zaključio je gradonačelnik Jenkač.

 

Komentari