I Blaž Lacković na Ljetnoj školi rukometa RK Varaždin

Objavljeno: 07.06.2011. 15:43

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: RK Varaždin

Proslavljeni hrvatski rukometaš Blaženko Lacković, trenutno član njemačkog HSV-a, bit će jedan od demonstratora Ljetne škole rukometa koju organizira „najmlađi“ varaždinski rukometni klub, RK Varaždin.

Rukometni klub Varaždin po mnogo čemu je poseban rukometni klub. Projekt je to Varaždinca Hrvoja Jembriha koji je prije dvije godine odlučio sam pokrenuti rukometni klub. Svjestan da se svaka kuća gradi od temelja, Jembrih nije odmah srljao i sa svojim kolegama organizirao seniorsku ekipu, nego je odlučio krenuti od početka, od najmlađih koji bi u budućnosti trebali biti oslonac kluba.

- Poticaj mi je bio sin Petar koji je od malena „lud“ za rukometom i želi se baviti tim sportom. Smatram da postojeći rukometni klubovi ne posvećuju dovoljno pažnje klincima i zato sam odlučio pokrenuti novi klub koji će biti orijentiran na rad s najmlađima. Cilj kluba je od malena učiti klince vrijednostima koje sport donosi. Želim naučiti klince da sport nije samo fizički trening nego i da su svi veliki sportaši pristojni i školovani ljudi - ističe Jembrih.

Njegovu filozofiju prepoznao je i proslavljeni rukometaš Blaženko Lacković koji je pristao biti sudionikom Ljetne škole rukometa koju organizira RK Varaždin. Lac će prisustvovati jednom treningu na kojem će klincima pokazati nekoliko svojih rukometnih poteza, a nakon treninga družit će se s klincima, odgovarati na njihova pitanja o rukometu i potpisivati autograme.

Ljetna škola rukometa RK Varaždin namijenjena je klincima od 5 do 9 godina starosti, a održavat će se od 13. lipnja do 31. srpnja u Sportskom centru TTS u Varaždinu. Mali rukometaši trenirat će tri puta tjedno, a klub im je osigurao sve potrebne rekvizite.

S klincima će raditi licencirani i školovani treneri, inače bivši rukometaši, Siniša Lacković i Siniša Kliček i to bez naknade, odnosno volonterski.

Cijena Ljetne škole je 250 kuna, a više informacija možete dobiti na broj mobitela 091-2601-501 ili na e-mail [email protected].


Komentari