IZGRADNJA OBILAZNICE

Bliži se realizacija jednog od najvažnijih prometnih projekata u Prelogu

Objavljeno: 13.07.2020. 18:10

Zadnja izmjena: 13.07.2020. 18:13

- Obilaznica Grada Preloga je jedan od prioritetnih cestovnih projekata na području Međimurske županije, ona je nužnost za budući razvoj i Preloga i cijelog ovog dijela Međimurja, istaknuto je na radnom sastanku održanom u prostorima Grada Preloga Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture.

Na radnom sastanku bili su i Josip Škorić, predsjednik uprave Hrvatskih cesta, s Ljubomirom Kolarekom, gradonačelnikom Preloga i njegovim suradnicima, predsjednikom Gradskog vijeća Đurom Ujlakijem, zamjenikom gradonačelnika Zdravkom Kvakanom te pročelnicima upravnih odjela Grada Preloga, Miljenkom Radović i Željkom Poredošem.

Glavna tema sastanka bila je izgradnja izgradnja sjeverne obilaznice Grada Preloga. Trasa obilaznice dužine 6.835 metara započet će od državne ceste D20 i zapadno od ulaska u Prelog, zatim će prolaziti preko poljoprivrednog zemljišta sjeverno od naseljenog područja Preloga, preko županijske ceste Ž2026 te nastaviti prema naselju Cirkovljan kojeg također obilazi sa sjeverne strane. Istočno od Cirkovljana obilaznica se spaja na postojeću trasu D20.

Cijena realizacije ovog projekta je približno 60 milijuna kuna, a očekuje se da će sami građevinski radovi na izgradnji obilaznice započeti u proljeće 2021. godine.

Komentari