Novi Marof

Foto - 'Knjižnica na kotačima', prvi bibliobus Varaždinske Županije

Objavljeno: 15.05.2023. 11:39

Zadnja izmjena: 15.05.2023. 18:31

Foto: Florijan Barešić

Danas je ispred Kulturnog centra "Ivan Rabuzin" u Novom Marofu održana svečana primopredaja bibliobusa koji je nabavljen u sklopu projekta "Čitanje na kotačima". Ovo je ujedno i prvi bibliobus na području Varaždinske Županije.

Na svečanoj primopredaji bio je i gradonačelnik Siniša Jenkač koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo ovim projektom te se nada da će što više građana koristiti usluge novog bibliobusa.

- Zahvaljujem se Ministarstvu kulture što su podržali i raspisali ovaj natječaj našoj knjižnici u kojoj su uspješno odradili sve pripreme, nabavku busa i organizirali sve poslove koji su potrebni da bi se projekt provodio kvalitetno. Nadam se da će naši građani koristiti Bibliobus, čitati što više knjiga i postati članovi naše knjižnice – rekao je Jenkač.

Bibliobus uručen je Gradskoj knjižnici i čitaonici Novi Marof. Načelnik Općine Breznički Hum Zoran Hegedić osobno se zahvalio svima koji su surađivali u provedbi nabavke busa.

– Konačno je i konkretna stvar ovdje na našem dvorištu pored knjižnice, bibliobus koji uskoro kreće na teren. Ja se zahvaljujem svima koji sudjeluju u ovom projektu. Ovo je jedna nova usluga koju ćemo pružati našim građanima i jako se tome veselim – rekao je Hegedić.

Komentari