evo detalja

Bogat adventski program u Ludbregu, Vinogradima Ludbreškim i Hrastovskom ovaj vikend

Objavljeno: 14.12.2023. 09:49

Zadnja izmjena: 14.12.2023. 09:49

Cinkuš adventski, poznati ludbreški blagdanski sajam, počinje u petak 15. prosinca na Trgu Svetog Trojstva.

  • Petak, 15. prosinca

Turistička zajednica područja Centar svijeta pripremila je raznovrstan program, a neće izostati ni gastro ponude. Novost ovogodišnjeg sajma je razmjena darova.

– Ovaj vikend počinje Božićni sajam na trgu i potrudili smo se organizirati za svakoga ponešto, a razmjena igračaka je nešto što do sad nismo imali i nadam se da će to nam nekako postati tradicija – pojasnila je Petra Međimurec, direktorica Turističke zajednice Područja centar svijeta.

Uz to, na Trgu će biti kulturno-umjetnički program te izložbeno prodajni dio božićnih proizvoda koje spremaju udruge, OPG-ovi i učeničke zadruge. Sve posjetitelje očekuje i vožnja kočijom koju će nam omogućiti obitelj Mesec.  Za kraj programa uslijedit će glazbeni program, nastup zagrebačke grupe Christmas Trio.

  • Subota, 16. prosinca

U Ludbregu je pripremljen program u jutarnjim satima na glavnom gradskom trgu, zatim u Vinogradima Ludbreškima u 13.00 sati u Društvenom domu te popodne u 16.00 sati u Hrastovskom. Na glavnom gradskom trgu u 10.00 sati počinju božićni nastupi Dječjeg vrtića Iskrica, Radost i Smjehuljica, a zatim slijedi ukrašavanje jelke. Udruga Gornji grad sprema pravi božićni doživljaj i počinju u 13.00 sati. U Društvenom domu posjetitelje čeka božićna likovna radionica s Likovnim udruženjem Ludbreg i druženje s Djedom Božićnjakom, izložba malih životinja s Udrugom uzgajatelja malih životinja “Kanarinac” te izložbeno – prodajni dio s Udrugom Žene iz centra svijeta i Udrugom žena Općine Sveti Đurđ „Veliko srce“, a za kraj će svi moći pustiti božićne lampione želja.

DVD Hrastovsko je pripremio program Adventa u Hrastovskom u subotu. Palit će se adventska svijeća, pripremljena je bogata gastro ponuda, tombole, glazbeni program te ukrašavanje božićnog drvca i druženje s Djedom Božićnakom, a program počinje u 16 sati. 

  • Nedjelja, 17. prosinca

U nedjelju s početkom u 19.00 sati u organizaciji Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak održat će se Blagdanski koncert Puhačkog orkestra Grada Ludbrega. Gošća i ove godina je jazz pjevačica Dora Pretković. Ulaz na koncert je besplatan.

Komentari