predstavili se na sjednici

Bogat kulturno umjetnički program za Dan općine Cestica

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.09.2017. 10:59

Zadnja izmjena: 17.09.2017. 11:06

Uz svečanu sjednicu Vijeća općine Cestica veže se svake godine i kulturno umjetnički program na kojem se svake godine predstave grupe i skupine koje djeluju na području općine Cestica. Tako je bilo i ove godine.

Prve su se publici izvođenjem hrvatske himne, Lijepa naša domovino predstavile članice zbora „Stelarium Choir“. U glazbeno scenskom nastupu potom su na red došli  i polaznici Dječjeg vrtića Zeko, a nakon njih i Plesna grupa Suoperstars Osnovne škole Cestica.

Žensku klapu Angeluš vodi Irena Jamnik, a ove godine djevojke su otpjevale dvije pjesme: Oko jedne hiže i pjesmu Vice Vukova Tvoja zemlja (Tu ćeš naći uvijek dom, srce koje kuca za te, ruku da te prati, majku da te shvati, znat ćeš sve što treba znati). Publici su se predstavili i najmlađi članovi KUD-a Općine Cestica, mladi folkloraši koje vode Natalija Levanić i Kristina Talan, a mladi plesači izveli su koreografiju „Mladi bećar“.

Uz stariju djecu nastupila je i petogodišnja Iva Krleža iz Gornjeg Vratna. U završnom dijelu kulturno-umjetničkog programa pod vodstvom Gordane Kos Kolar, profesorice, pjesmom Crn bel zapjevale su članice zbora Stelarium Choir. U večernjem dijelu programa nastupio je tamburaški sastav „Fijaker“.

Komentari