HRVAČKI KLUB LUDBREG

Bogati međunarodni natjecateljski vikend za članove HK Ludbreg

Objavljeno: 11.11.2019. 10:27

Zadnja izmjena: 11.11.2019. 10:29

Ovaj je vikend bio pun događanja za članove HK Ludbreg. U Murskoj Soboti, u susjednoj Sloveniji održavao se međunarodni turnir u hrvanju grčko rimskim načinom za mlađe uzrasne kategorije.

Nastupili su natjecatelji iz 20 klubova iz 10 različitih država, konkurenciju su dodatno zaoštrili hrvači iz Rumunjske, Bugarske, Moldavije i Ukrajine. HK Ludbreg nastupio je s ukupno pet hrvača, a najviše je uspjeha imao Florijan Varović koji je opet pokazao vrlo dobro hrvanje te u jakoj konkurenciji uzeo broncu.

Dobre nastupe upisali su mlađahni Donat Ledenko i Noa Čanaki, no ždrijeb ih nije osobito mazio, tako da su obojica upisali po dva poraza, ali pristup je bio vrlo dobar. Kako u njegovoj uzrasnoj skupini nije bilo njegove kategorije, Ivan Bačani nastupio je u starijoj dobnoj grupi, ali ni tu nije bio inferioran, ali ipak nije išlo bolje od petog mjesta. David Čurila nastupio je juniorskoj konkurenciji. Iako David ne trenira redovito zbog poslovnih obaveza, uspio je doći do brončane medalje, s jednom pobjedom i dva poraza, a velika je podrška bio i mlađim dečkima te  pomoć treneru Ignacu Horvatu. 

Turnir u Berlinu

Na drugoj strani Europe, u Berlinu, naše dvije hrvačice, Sandra Besek i Iva Gerić, nastupile su na vrlo jakom ženskom hrvačkom turniru, u sastavu hrvatske reprezentacije. Sandra ulazi polako u kadetsku konkurenciju i ovo joj je jedan od prvih nastupa u tom uzrastu, na tako visokom nivou. U prvom kolu ždrijeb joj je dodijelio vrlo dobru njemačku predstavnicu, koja je ovaj put bila previsoka prepreka za nju. Pružila je solidan otpor, ali do pobjede nije mogla, a kako Njemica nije uspjela doći do finala, te "povući" našu hrvačicu u repasaž, Sandra je tu završila svoj nastup. Za spomenuti je da je  u Sandrinoj kategoriji bilo 37 natjecateljica.

Slično kao Sandra u kadetkinjama, Iva započinje svoje nastupe u juniorskoj konkurenciji i može se reći da je prvi ispit uspješno položila. Sa tri pobjede i jednim porazom osvojila je brončanu medalju. Put do nje bio je sve samo ne lagan, no to je bilo i očekivano, s obzirom na konkurenciju i prelazak u stariji uzrast. Iva je prvo pobijedila staru poznanicu iz Poljske, tijesnim rezultatom 2:1 u pravoj rovovskoj bitci. U sljedećem kolu protiv norveške reprezentativke, Iva je pokušavala i napadala, ali iskusna protivnica kažnjavala je svaku i najmanju pogrešku te na kraju i uvjerljivo pobijedila, iako je dojam koji je Iva ostavila bio vrlo dobar. Norvežanka je ušla u finale, a na kraju i uvjerljivo osvojila turnir, te tako omogućila Ivi borbu za broncu kroz repasaž. Iva je priliku iskoristila pa pobjedama, prvo protiv Švicarke 3:1 i na kraju protiv Ukrajinke 6:2, zasluženo došla do svoje prve medalje na ovom prestižnom turniru.

Komentari