GRAD NOVI MAROF

Bogatim programom obilježit će se 40 godina postojanja KUD-a Marof

Objavljeno: 23.06.2021. 19:24

Zadnja izmjena: 23.06.2021. 19:25

Velika i važna obljetnica  KUD-a Marof bit će primjereno proslavljena, ovog petka, 25. lipnja otvorenjem izložbe povodom 40 godina postojanja KUD-a Marof, u KC Ivan Rabuzin u 19.00 sati. Svečana sjednica održat će se u velikoj dvorani od 20.00 sati s prigodnim kulturnim programom i podjelom priznanja.

Za ovu je priliku tiskana i monografija koja će također biti predstavljena javnosti kao vrijedan dokument jedne kulturne ere Novog Marofa.

Osnivačka skupština Kulturno-umjetničkog društva "Marof" iz Novog Marofa održana je 25. studenog 1980.g. pa se taj datum smatra i danom njegovog osnivanja.  Izabrano je rukovodstvo, imenovani voditelji i odmah se krenulo s oodržavanjem probi. Interes članstva bio je velik. Od samog početka u društvu djeluje folklorna sekcija, veliki tamburaški orkestar i mali tamburaški sastav s vokalnim solistom, te mješoviti pjevački zbor. U rad društva je uključeno preko 100 aktivnih članova, a u svom plesnom i pijevnom repertoaru društvo ima plesove i pjesme iz cijele Hrvatske pa i šire.

Rezultat marljivog rada bio je vidljiv već kod prvog nastupa za građanstvo – za Dan žena 8.ožujka 1981. godine.

U proteklih 40 godina postojanja članovi društva imali su oko 1.000 nastupa kako u Hrvatskoj, tako i na brojnim gostovanjima u inozemstvu. Naravno da je najveći broj nastupa ostvaren u Novom Marofu i to u raznim svečanim prilikama, kao što su Dan Grada Antunovo, obilježavanja blagdana i godišnjica raznih ustanova, poduzeća ili udruga,  smotre pjevačkih, folklornih ili kazališnih amatera, godišnji i božićni koncerti itd.

Komentari