opasnost prijeti..

BOLJE SPRIJEČITI NEGO LIJEČITI: U Lepoglavi već počele pripreme za moguće poplave

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.03.2018. 17:47

Zadnja izmjena: 06.03.2018. 18:02

Kako bi se gradske žurne službe u Lepoglavi pripremile na moguću situaciju opasnosti od poplave, načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Hrvoje Kovač okupio je predstavnike dežurnih službi na koordinacijskom sastanku.

Uži sastav najrelevantnijih žurnih službi složio se oko potencijalne opasnosti koja prijeti naglim otapanjem velike količine napadalog snijega, a što će se posebno vidjeti na potocima bujičarima koji posljednjih godina predstavljaju sve veći rizik za sigurnost građana i njihove imovine. Zbog toga je Stožer civilne zaštite počeo s preventivnim mjerama obrane od poplava na području Lepoglave.

- Pratimo situaciju iz dana u dan i iako već imamo relativno dovoljno iskustva iz prethodnih godina, opreza nikad dosta – kazao je zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Hrvoje Kovač dodavši pritom kako su o situaciji uz gradske vatrogasce kao prve obrambene snage obaviještene i službe Hrvatskih voda, Županijske uprave za ceste, Hrvatske gorske službe spašavanja i tvrtke koje brinu o tekućem održavanju komunalne infrastrukture grada Lepoglave.

Iz Hrvatskih voda danas je pristiglo 700tinjak vreća koje će se dostavom pijeska početi puniti i dostavljati na dosad detektirane slabije točke na kojima je prijašnjih godina dolazilo do izlijevanja potoka. Uz vatrogasce, svoj će značajan obol obrani od poplava dati i zaposlenici u ovogodišnjim javnim radovima koji su prema novom programu angažirani upravo na aktivnostima zaštite od poplava.

Načelnik Stožera civilne zaštite grada Lepoglave Hrvoje Kovač istaknuo je kako je građanima cijela gradska uprava te Stožer civilne zaštite na raspolaganju za sva pitanja i poteškoće, a uputio je i apel svim građanima te ih pozvao da budu kooperativni prilikom zajedničke borbe protiv mogućnih poplava. U cilju što kvalitetnije komunikacije i koordinacije same obrane, sve dojave i prijave vezane uz intervencije žurnih službi građani neka izvrše pozivom na 112 ili 193, a nije ni zgorega poraditi na mjerama samozaštite kako bi se na vrijeme prevenirala veća šteta., vatrogasne  i komunalne službe.

Komentari