učenici strojarske i prometne škole

FOTO Učenici Strojarske i prometne škole na praksi u skladištu Aston Martina, Jaguara i Land Rovera

Objavljeno: 06.03.2018. 11:37

Zadnja izmjena: 06.03.2018. 12:36

Nakon što smo vam predstavili šestoricu učenika iz Strojarske i prometne škole koji su svoju praksu odrađivali u Roveretu, gdje su osjetili što je to praksa i što znači raditi, ovog puta vam predstavljamo učenike iz iste škole koji su svoje praktično iskustvo dva tjedna stjecali u Bologni u nekoliko poduzeća i skladištu automobila visoke klase, u konkretnim i realnim situacijama poslovanja. Pogledajte kako se to radi u Italiji. 

Tehničari cestovnog prometa i tehničari za logistiku i špediciju, koje vam u nastavku predstavljamo 'bogatiji' su i kompetentniji jer su u Bologni imali priliku steći pravo radno iskustvo, radeći svaki dan 8 sati uz jednosatnu pauzu za ručak, koja se nije računala u radno vrijeme. Dnevno su provodili 9 sati na poslu i još im je trebalo skoro 1 sat putovanja do posla i toliko natrag te bi dolazili tek u 17, 17.30 sati. 

Ogromna skladišta, logistika, kontrola robe

Dubravko Filipović, Viktor Ivanušec i Danijel Pajur, obavljali su desetodnevnu praktičnu nastavu u logističkoj tvrtci My log u ogromnom skladištu u koje je konstantno dolazila i odlazila roba stranih klijenata. Tu su učenici iskusili rad na viličaru te s bar kod čitačem kontrolirali robu, a upoznali su i računalne aplikacije te softver za skladišno poslovanje prilikom zaprimanja i otpremanja robe. 

Najdalje je putovala učenica Petra Talan koja je praksu obavljala u drugom gradu - Budriju, udaljenom 25 kilometara od Bologne, u poduzeću My log Officine ortopediche Rizzoli, gdje je obavljala poslove vezane za logistiku: upisivanje šifre u bazu podataka, printanje i ljepljenje etiketa na proizvode te provjeravanje proizvoda u automatiziranom skladištu.

U skladištu Aston Martina, Jaguara, Land Rovera, Mitsubishia...

Nikola FijačkoAntonija Modrić radili su u poduzeću Maresca e Fiorentino koje se bavi prodajom automobila i autobusa te prodajom dijelova koje su pakirali i pripremali za klijenta ili grad u koji idu. 

Učenik Patrik Labaš također je stekao zanimljivo i korisno iskustvo u struci i svaki obožavatelj limenih ljubimaca visoke klase zasigurno bi se rado mijenjao s njime. Naime, Patrik je radio u poduzeću Emilian Auto Group koje se bavi nabavom i prodajom vozila i rezervnih dijelova za marke Aston Martin, Jaguar, Land Rover, Mitsubishi, Suzuki, Kiu, Mazdu, SsangYung i Hyundai, te servisiranjem tih vozila. 

Osim bogatog iskustva u struci, za naše učenike zanimljivo je bilo i korištenje javnog prijevoza s obzirom da ga Varaždin nema. Također, Varaždin je mali grad u odnosu na Bolognu i tamo se putovanje do posla od sat vremena ne računo kao dugačko, dok je za nas sve duže od 15 minutu predugo.

 

Komentari