GRAD VARAŽDIN

Grad Varaždin: Bolt električni romobili u Varaždinu su pun pogodak

Objavljeno: 18.05.2021. 18:24

Zadnja izmjena: 18.05.2021. 19:20

Grad Varaždin i Bolt, vodeća europska platforma za pružanje prijevoza na zahtjev prošlog su tjedna započeli suradnju na projektu najma električnih romobila.

Početni podaci govore o tome da su Varaždinci odlično prihvatili tu mogućnost, a BOLT se uspješno prilagodio uvjetima na varaždinskim prometnicama te zahtjevima građana Varaždina. Uz pomoć napredne tehnologije i poštivanje Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR),tvrtka BOLT pomno prati sve podatke koji detaljno govore o navikama korištenja romobila.

Varaždinci su bez obzira na kišu odlučili isprobati električne romobile i u četiri dana od pokretanja usluge napravili preko 1700 vožnji. Tako je prvi vikend preko 500 građana isprobalo uslugu, a prosječno su se vozili 2.1 km za što im je bilo potrebno otprilike 12 minuta.

Da su romobili adekvatno raspoređeni po gradu govori činjenica da je u prosjeku 85% dostupnih romobila korišteno, što je dobar pokazatelj interesa za ovu novu vrstu prijevoza.

Bez obzira na to što je romobil moguće parkirati gotovo u cijelom gradu, Varaždinci se često odlučuju romobile parkirati na odgovoran način i to često na lokacijama ispostave, održavajući tako red i brinući o sigurnosti svojih sugrađana.  Slijedećih dana električni romobili postat će dostupni i na lokaciji POS-naselja kraj Jalkovečke ulice.

Gradska uprava i sam gradonačelnik dr. sc. Ivan Čehok zadovoljni su prezentiranim podacima te se očekuje da će takav prijevoz postati uobičajena alternativa svim ostalim načinima prijevoza u Varaždinu poput uobičajenih bicikla i javnog prijevoza.

 

Komentari