Borilački spektakl godine u varaždinskoj Areni

Objavljeno: 05.05.2011. 13:52

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

U subotu, 28. svibnja, Varaždin će biti domaćin borilačkog spektakla godine u Hrvatskoj. Varaždinska Arena na Dravi ugostit će četiri najbolja varaždinska ali i svjetska borca.

U sklopu borilačkog spektakla pod nazivom Grand Fight «4 ASA» u varaždinskoj Areni borit će se najbolji varaždinski borci Mario Agatić, Predrag Šimunec, Goran Borović i Siniša Kovačić koji će snage odmjeriti s borcima iz Mađarske, Njemačke i Poljske.

Vrhunac večeri bit će svakako borba najboljih svjetskih kickboksača u lakoj kategoriji za naslov svjetskog prvaka u kickboxingu u WKN federaciji između Siniše Kovačića i poljaka Gerarda Lindera.

Kovačić u toj borbi ima jedinstvenu priliku zaokružiti naslove u četiri najcjenjenije kickboxing federacije u svijetu i postati gotovo pa apsolutni svjetski prvak.

No, neće imati ni malo lak zadatak jer s druge strane ringa čeka ga trostruki svjetski prvak WKN federacije koji nastupa pod pseudonimom «Black Dragon» koji namjerava skupo prodati svoju kožu.

Kovačić se uoči borbe nije želio puno baviti prognozama. Naglasio je da je svog protivnika dobro proučio i pripremio taktiku za njega, a kao u svakom sportu, pobijedit će bolji.

- Gledao sam puno njegovih mečeva. Riječ je o odličnom borcu. Dovoljno je reći samo da je trostruki svjetski prvak i deveterostruki prvak svoje zemlje. Gledatelji mogu očekivati okršaj dva najbolja kickboksača svijeta u lakoj kategoriji, puno nadmudrivanja i taktiziranja, pravu borbu za titulu, pravi spektakl za gledatelja – rekao nam je Kovačić koji se tek u ponedjeljak vratio iz Zuricha gdje je osvojio naslov svjetskog prvaka WKF federacije, a već ga očekuju pripreme za novu veliku borbu.

Borba za naslov svjetskog prvaka odvijat će se u pet rundi po tri minute po profesionalnim K-1 pravilima što znači da su dozvoljeni udarci rukama, nogama i koljenima po cijelom tijelu.

Uoči Kovačićeve borbe s Linderom, u varaždinskoj Areni borit će se i preostala tri varaždinska kickboksačka asa, Mario Agatić, Predrag Šimunec i Goran Borović koje također očekuju teški zadaci.

Šimunec će odmjeriti snage s Mađarom Gaborom Kissem, Borović sa njemačkim borcem Alexom Schmitdom, a Agatić sa Mađarom Viktorom Peteshom.

U uvodnim borbama snage će pak odmjeriti K-1 selekcije Hrvatske i Austrije.

Sve borbe odvijat će se po profesionalnim K-1 pravilima, a organizatori su najavili vrhunsku produkciju, odličan razglas, spektakularnu rasvjetu i veliki video zid koji će omogućiti gledateljima potpuni uvid u sve što se događa u ringu.

Osim toga, bit će tu i puno zabavnih sadržaja za gledatelje između rundi i borbi tako da Varaždince očekuje pravi sportsko-zabavni spektakl!

Ulaznice po zaista popularnoj cijeni od samo 60 kuna bit će u prodaji od petka, a možete ih kupiti na sljedećim lokacijama:

VARAŽDIN – Caffe bar «Time out», Caffe bar «Rock art», Fitness studio «Sportlife», Fitness studio «XXL»

IVANEC – Kavana «Ivana»

NOVI MAROF – Bar «Prestige»

ČAKOVEC – Caffe bar «Arcus», Caffe bar «Baza»

KORETINEC – Caffe i Night club «Šampion»

PRELOG – Pizzeria «Rosa»

MURSKO SREDIŠĆE – Gostionica «Vuri»



Komentari