NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Više je razloga koji su doveli do razlaza Borimira Perkovića i NK Varaždin

Objavljeno: 08.10.2019. 21:24

Zadnja izmjena: 08.10.2019. 22:38

Na službenoj facebook stranici pojavila se iznenadna vijest o raskidu suradnje s dosadašnjim trenerom NK Varaždin Borimirom Perkovićem.

"NK Varaždin: Gospodin Borimir Perković više nije trener nogometaša Varaždina. Klub i dosadašnji trener sporazumno su raskinuli suradnju, a uprava Nogometnog kluba Varaždin zahvaljuje se gospodinu Perkoviću na dosadašnjem angažmanu, iznimnoj profesionalnosti i stručnosti te mu želi puno uspjeha u daljnjem radu." stoji u kratkom i šturom priopćenju.

Jesu li samo krivi rezultati?

Prema prvim neslužbenim informacijama loši rezultati ipak su presudili dosadašnjem treneru varaždinskog prvoligaša. U prvi 11 kola Hrvatski telekom Prve lige Varaždin je osvojio samo sedam bodova i nalazi se na posljednjem mjestu prvenstvene ljestvice. U premijernom nastupu u prvoligaškom društvu Varaždin je izgubio od Rijeke, Hajduka, Istre, zatim remizirao s Interom, Lokomotivom, Slaven Belupom, da bi izgubio od Gorice, remizirao s Osijekom te ipak sretno pobijedio Dinamo i na kraju ponovo izgubio od Rijeke i Hajduka. U tom rezimeu Varaždin je samo pobijedio Dinamo i to ipak, htjeli to priznati ili ne uz veliku pomoć fortune.  

Pojava bivšeg trenera Branka Karačića na varaždinskim tribinama za vrijeme Kup utakmice s Rudešom za mnoge je bio znak da je došlo vrijeme za promjenu. Naime, od početka priprema za prvu prvoligašku sezonu bilo je puno onih oko kluba ali i nekih u klubu koji su govorili da mijenjanje trenera koji je uveo klub u Prvu ligu nije dobar potez. Osim toga doveden je trener koji je vodio klub s kojim se Varaždin u Drugoj ligi borio za ulazak u društvo najboljih. I iako je Šibenik imao početkom proljetnog dijela sezone pet bodova prednosti, Varaždin je na kraju prvenstva završio na prvom mjestu s pet bodova viška. 

Bilo je i onih zlobnika, koji su postavljanje Perkovića za trenera Varaždina povezivali s njegovom bivšom suradnjom i dobrim odnosima sa Zlatkom Dalićem, a osim toga dijele i  isto mjesto rođenja.

Previše defanzivne igre

U stručnim krugovima pak prigovaralo mu se na previše defanzivnoj igri, koja pak najviše može donijeti remi kao maksimalan rezultat. Samo u posljednja dva susreta Varaždin nije imao niti jednu izrazitu priliku za postizanje gola. Također, susret u Osijeku koji su do posljednje minute gubili s 2:0 i opet uz pomoć fortune, ali i naravno angažman igrača, doveli do ipak nevjerojatnog preokreta u 2:2. Tako da je Perkovića u posljednje vrijeme na klupi ipak držala više fortuna a manje rezultati.

Nezadovoljstvo unutar kluba

Čak ni neki igrači nisu bili zadovoljni takvim stilom igre, koju je nametnuo Perković i vjerojatno je cjelokupna kombinacija lošijih rezultata, nezadovoljstvo igrom i  pojedinačnim pozicijama dovela do ovakvog razrješenja situacije.

Od objektivnih razloga slabijih rezulata je i kasnije kompletiranje igračkog kadra, zatim dovođenje igrača koji nisu bili spremni za igru, ozljeda i dr. Međutim, u trenutku kada je ekipa trebala krenuti naprijed na terenu se to nije vidjelo. Očito je ponestalo strpljenja i kreće se drugim putem.

Šok terapija promjene trenera ipak je, izgleda došla u pomno planiranom trenutku jer pred Varaždinom su dvije domaće utakmice s izravnim konkurentima za ostanak u Prvoj ligi. Riječ je o susretima s Istrom 1961 i Interom iz Zaprešića. 

Komentari