NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Borimir Perković: "Vjerovao sam da pobjeda mora doći!"

Objavljeno: 22.09.2019. 09:31

Zadnja izmjena: 22.09.2019. 09:50

Trener NK Varaždin Borimir Perković, dan nakon pobjede nad Dinamom, okupio je svoje igrače na nedjeljnom treningu. Kaže da ovu utakmicu treba što prije arhivirati i okrenuti se novim susretima jer u naredna dva tjedna Varaždince očekuje pet utakmica, što prvenstvenih što kup susreta.

- Nakon prospavane noći moram istaknuti sve igrače i pohvaliti ih još jednom na odlično odigranoj autakmici. Pogotovo u  defanzivnoj fazi ali i u igri prema naprijed. Bili smo konkretniji od Dinama. U igri prema naprijed to se vidjelo pogotovo u drugom poluvrijemenu. Defanzivno smo prvo poluvrijeme dali maksimum, bili smo koncentrirani i agresivni. Svaka čast svim igračima na svih devedeset minuta.

Koliko vama osobno znači ova pobjeda i da li vam je to jedna od najdražih pobjeda?

- Puno zZnači puno ova pobjeda. Reako sam već rpije da nam pobjeda neće pobjeći. Vidim ih svaki dan vidim kako rade, kako trebiraju. Pobjeda je čista i zaslužena i sigurno jedna od najdražih pobjeda koje sama ostvario kao trener. Treba uzeti u obzir da je Dinamo došao nakon pobjede nad Atalantom u Ligi prvaka, to znači jako puno.

Sljedeća utakmica je već u srijedu protiv Rudeša u Kupu, jeste li počeli pripreme za tu utakmicu?

- Naravno, Rudeš je sljedeći. Treba ići korak po korak i ne smijemo preskakati. U ponedjeljak je odmor a u utorak priprema za nov upobjedu. Treba u međuvre,menu ocijeniti stanje igrača. Sada imamo širinu i to kvalitetnu, pa će biti lakše. Nećemo mijenjati sve igrače ali ćeno napravti neke promjene. Treba biti oprezan, Rudeš je sada drugačija ekipa dobili su sedam, osam novih igračai treba biti ozbljan.

Jučer ste neposreno pred utakmicu promijenili sastav, iz postave je izostavljen Jamal. Koji je razlog?

- Jamal bio u zapisniku ali imao je ozljedu gležnja i hvatao ga grč u nozi.Imao je veliku želju ali na zagrijavanju je vidio da ne može, da mu to smeta, a Težak je bio spreman jer sam bio sprema za takvu situaciju. Drago mi je zbog Težaka, dugo je bio ozlijeđen ali kada je spreman vidi se njegov potencijal. Pokazao je to i sinoć. Ima još stvari na kojima treba raditi ali kao i svi drugi.

Pojačanja koja su stizala u ekipu tijekom početka sezone pokazala su se opravdana. Koga bi ste izdvojili?

- Kad ovako zavši treba istaknuti onog tko je dao gol, ali svi su bili odlični. Igrati protiv ovakve ekipe nemoguće je bez toga da svi idaju maskimum. I Lisakovich i Benko su igrali obranu. Taktički smo odigrali jako dobro, pogotovo u defanzivnom dijelu. Sve što smo radili na treningu uspjeli smo prenijeti i na utakmicu. Prvi puta da nismo dali gol a na svim utakmicama smo dali gol. Potvrdilo se i koliko nam je Tkalčić bitan, u tom defanzivnom dijelu.  Nevistić je obranio sve što je trebao i treba ga pohvaliti i drago mi je zbog njega da je to tako.

.

Komentari