izvješća javnih ustanova

RASPRAVA NA VIJEĆU Kako financijski bolje iskoristiti Stari grad?

Danas je nastavljena 19. sjednica Gradskog vijeća grada Varaždina, a između ostalog, na dnevnom redu se našlo i izvješće o radu Gradskog muzeja Varaždin.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.06.2019. 10:45

Zadnja izmjena: 10.06.2019. 10:45

Danas je nastavljena 19. sjednica Gradskog vijeća grada Varaždina, a između ostalog, na dnevnom redu se našlo i izvješće o radu Gradskog muzeja Varaždin.

Na ovu se točku osvrnuo SDP-ov vijećnik Neven Bosilj koji je istaknuo kako je prema izvješću, Muzej grada Varaždina prošle godine imao 32.000 prodanih ulaznica, te je prihod od toga bio 428 000 kuna. - Dvorac Trakošćan je u istom periodu prodao 70 000 ulaznica i imali su 1,5 milijuna kuna prihoda - rekao je Bosilj i dodao kako mu je nevjerojatno što ''ne možemo kapitalizirati Stari grad''.- Dajemo velika sredstva za Gradski muzej i moramo se početi tržišno orijentirati, osuvremeniti suvenirnice i početi razmišljati u drugom smjeru - poručio je Bosilj.

Na ovu je temu govorio i ravnatelj Gradskog muzeja Ivan Mesek koji je rekao kako dvorac Trakošćan ima puno veće prihode jer su digli cijene, što planira i Gradski muzej. Također, kako je rekao, ''porazno je to što Županija financira muzej godišnje sa samo 30 000 kuna''. - To je jedna apsurdna situacija jer prema zakonskom djelokrugu to je županijski muzej jer sve što se iskopa u Ludbregu ili bilo gdje, tamo idu stručnjaci iz muzeja koji moraju biti na terenu i to moraju pohraniti - rekao je Mesek, dok se na njega nadovezala Natalija Martinčević koja je rekla kako bi se puno više radilo na projektima, programima i efikasnosti da je Gradski muzej pod nadležnošću Županije.

Komentari