stručna konferencija

Foto - Bosilj nazočio konferenciji Međunarodnog udruženja strukovnih centara i škola

Objavljeno: 23.05.2022. 11:47

Zadnja izmjena: 23.05.2022. 11:47

Gradonačelnik Neven Bosilj danas je nazočio stručnoj konferenciji međunarodnog udruženja strukovnih centara i škola INNOTECS, kojeg je član, a ujedno i organizator konferencije, Elektrostrojarska škola Varaždin.

Domaćin konferencije je Igor Kos, ravnatelj Elektrostrojarske škole. Na dvodnevnu konferenciju  odazvalo se 45 sudionika iz zemalja Europske unije, a tema susreta odnosi se na korelaciju školstva i gospodarstva, odnosno suradnju srednjih strukovnih škola i poduzeća. U sklopu boravka u Varaždinu, sudionici će obići Elektrostrojarsku školu, Centre kompetencije Varaždinske županije te varaždinske tvrtke Solvis i Mobilisis.

- Bez tehnike i tehnologije, ulaganja u znanje, u obrazovanje mladih, nema napretka u gospodarstvu, niti u društvu. Varaždin dobro prepoznaje važnost deficitarnih zanimanja, stoga potpomažemo mlade stipendijama, podržavamo i Zajednicu tehničke kulture koja od rane školske dobi radi s djecom na razvijanju tehničkih vještina, a mladima pružamo priliku i kroz Tehnološki park u kojem mogu pokrenuti svoje start up-ove. Usmjeravanjem Varaždina kao sveučilišnog grada, ali i kao grada u kojem ubrzano jača ICT industrija, tvrtke su se kod nas počele nadmetati s visinom plaće koju nude pri zapošljavanju deficitarnih kadrova. Uprave tvrtki svjesne su da moraju uspostaviti dobru suradnju s obrazovnim ustanovama i školama, a o primjerima dobre prakse vjerujem da ćete imati priliku čuti upravo na ovoj konferenciji - rekao je Bosilj, između ostalog.

Komentari