dan oslobođenja

Foto - Prvi i aktualni gradonačelnik Varaždina zajedno zapucali iz topa

Objavljeno: 23.09.2021. 09:16

Zadnja izmjena: 23.09.2021. 09:17

Gradonačelnik Neven Bosilj u srijedu je povodom obilježavanja Dana oslobođenja grada Varaždina primio prvog varaždinskog gradonačelnika Stjepana Adanića.

Stjepan Adanić je Varaždincima poznat i kao ratni gradonačelnik budući da su upravo Varaždinski dani rata obilježili njegov mandat koji je trajao od 1990. do 1992. godine.

U ugodnom razgovoru u Gradskoj vijećnici bivši i sadašnji gradonačelnik razmijenili su dosadašnja iskustva, ali i razlike u vođenju grada. Gradonačelnik Adanić osvrnuo se na dane neposredno nakon oslobođenja Varaždina i kakvu je ulogu takvo oslobođenje imalo u kontekstu obrane cijele zemlje, dok je gradonačelnik Bosilj predstavio aktualne projekte u Varaždinu i ciljeve za daljnje razdoblje.

Nakon prijema u Gradskoj vijećnici gradonačelnici su se uputili na Stari grad gdje ih je dočekala Varaždinska građanska garda. Gradonačelnik Neven Bosilj i bivši gradonačelnik Stjepan Adanić zajednički su pucali iz varaždinskog topa u čast 30. obljetnice oslobođenja Grada Varaždina.

Komentari