Braća Žugaj u Varaždinu bruse formu za olimpijske kvalifikacije

Objavljeno: 29.03.2012. 07:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Hrvači Neven i Nenad Žugaj trenutno su u Varaždinu, gdje se s reprezentacijom pripremaju za predstojeće kvalifikacijske turnire na kojima će se pokušati plasirati na Olimpijske igre. Poznati blizanci u jeku žustrih priprema odvojili su malo vremena za nas i popričali o ambicijama na kvalikacijskim turnirima te općoj situaciji u hrvatskom hrvanju.

Neven Žugaj, koji je istaknuo da se u Varaždinu osjećao kao kod kuće, broncom na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu prošle godine automatski je izborio normu za London. U Varaždinu se vratio na strunjaču i počeo s treninzima nakon neugodne ozljede.

- Nakon fizikalnih terapija napokon se uključujem u jači program. Bit ću podrška svom bratu i ostalima da izbore normu za Olimpijadu kako u Londonu ne bih bio sam - rekao nam je Neven Žugaj koji se bori u kategoriji do 74 kilograma.

Njegovom bratu Nenadu tek predstoji izboriti normu za London, a to će pokušati učiniti na tri kvalifikacijska turnira, od kojih je prvi 20. travnja u Sofiji.

- Za užasno malo ljudi ima mjesta na Olimpijadi, no dobro ću se spremiti i svaki dan davati svoj maksimum kako bi bio što spremniji ne bi li uzeo normu za Olimpijadu - ističe Nenad Žugaj koji će normu probati ostvariti u kategoriji do 84 kilograma.

Neven je do sad bio dva puta osmi i jednom treći na Svjetskom prvenstvu te treći u Europi, a za London ništa ne prognozira.

- Prošle godine sam dva puta zaredom pobjeđivao svjetskog i olimpijskog prvaka što dokazuje da sam u svjetskom vrhu, no konkurencija na Olimpijdi će biti žestoka i teško je nešto prognozirati. Ne opterećujem se previše, najvažnije da sebe zadovoljim kako ću hrvati - prokomentirao je Neven.

Osim što su registrirani u zagrebačkoj Lici, obojica također nastupaju i u Bundesligi za Nendingen, gdje imaju odlične skorove.

- Jedno lijepo iskustvo. Riječ o najjačoj ligi na svijetu, gdje na borbama ima oko 1500 gledatelja, a sve je dio jednog velikog šoua - istaknuo je Neven.

U Njemačkoj je hrvanje vrlo popularno, no u Hrvatskoj to nije slučaj pa se obojica slažu da treba popularizirati najstariji olimpijski sport.

- Hrvatski klubovi bi trebali težiti individualnim rezultatima svojih pojedinaca jer će tako hrvanje dobiti veću medijsku pažnju, a i više će djece biti zainteresirano za hrvanje - istaknuo je Nenad.

Nenad se na kvalifikacijskim turnirima u prvenstvu Hrvatske borio za Liku, dok je njegov brat još liječio ozljedu. Na sreću po njihove protivnike, ni jedan od njih neće se boriti za Liku u "play-offu" jer im se termini preklapaju s prvenstvom u Bundesligi.

- Ove godine bila je najjača konkurencija što je dobro za hrvanje u Hrvatskoj, no mislim da su Vindija i Gospić najveći favoriti - zaključio je Nenad Žugaj.

Braća blizanci, inače časnici u hrvatskoj vojsci, u Varaždinu će ostati do petka, a onda kreću put Mađarske, gdje će dodatno brusiti formu za daljna natjecanja.

Komentari