Bračni par iz Koretinca živi u nehumanim uvjetima i s ovrhama na mirovini

Objavljeno: 20.03.2013. 12:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Andrej Švoger/VT

U staroj trošnoj kući na adresi Koretinec 74 u nehumanim uvjetima žive Franjo i njegova supruga Marija Žlibar, piše Varaždinski tjednik...

Životni prostor supružnika Žlibar svodi se na jednu dotrajalu mračnu sobu u koju je stalo sve što imaju. U starom štednjaku vatra se jedva održava, budući da Žlibarovi ne mogu nabaviti drva, a nemaju ni za hranu. Uz sve nevolje, na mirovinu Franje Žlibara sjele su i dvije ovrhe, zbog kojih nam se i obratio.

- Smatram da sam prevaren, nemam drugog objašnjenja. Prije nekoliko mjeseci na mirovinu su mi sjele dvije ovrhe, što me iznenadilo. Nisam znao o čemu se radi pa sam otišao u Finu, gdje su mi rekli da se radi o ovrhama dvaju teleoperatera – rekao nam je Franjo pokazujući obavijesti banke o visini mirovine, iz kojih je vidljivo da mu se nakon ustezanja od 1008 kuna isplaćuje iznos od 882 kune.

Kako kaže, nikad nije koristio usluge teleoperatera za čije je ovrhe saznao u Fini, a nije primio ni rješenja o ovrhama te se pita kako je moguće da se tako nešto dogodi.

Više o teškoj situaciji u kojoj su se našli supružnici Žlibar pročitajte u Varaždinskom tjedniku od 18. ožujka...

Komentari