dan općine

Foto - Branitelji i ribiči otvorili Dane Miholja u Sračincu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.09.2022. 10:20

Zadnja izmjena: 26.09.2022. 10:29

Proteklog su vikenda započeli Dani Miholja, tradicionalna proslava Dana Općine Sračinec i Župe sv. Mihaela arkanđela Sračinec. Sve je počelo uz subotu na šestom susretu branitelja Domovinskog rata.

- Drago mi je da upravo vi branitelji započinjete ove Dane Miholja, vi ste među najzaslužnijima za današnju slobodu u kojoj živimo. Drago mi je i da imamo ovako lijep prostor parka Velika graba, gdje se možemo okupiti i zajedno ugodno provesti vrijeme u sportskim aktivnostima - rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Na sportskim susretima okupili su se članovi braniteljskih udruga iz Trnovca Bartolovečkog, Kneginca, Petrijanca, Maruševca, Varaždina i domaćini iz Sračinca, a prije sportskih aktivnosti položili su lampaše uz spomen obilježje pod Doma kulture.

Dani Miholja nastavljeni su u nedjelju 13. Ribičkim kupom općine Sračinec, koji je održan na jezeru Kocinka. Dan je bio oblačan i kišan, rekli bismo idealan za ribolov, no niska razina vode u jezeru nije obećavala dobar ulov. No, na kraju se pokazalo da pravi ribolovci love i u takvim uvjetima, pa su ulovljeni i šarani preko 2.5 kilograma. Ukupno najbolji bili su Antonio Težak iz Vidovca, Robert Posavi iz Ivanca te Petar Klaus iz općine Sračinec. Ukupno je ulovljeno više od 50 kg ribe, koja je po pravilima sportskog ribolova nakon vaganja vraćena u jezero. Uspješni organizatori i ovog kupa bili su članovi SRK Sračinec, a podjela priznanja i druženje održano je u novouređenim prostorijama uz samo jezero Kocinka u Sračincu.

Komentari