Branitelji na Grebengradu proslavili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Objavljeno: 02.08.2015. 18:10

Zadnja izmjena: 07.03.2016. 12:19

Foto: Zajednica branitelja "Gojko Šušak"

Zajednica branitelja Varaždinske županije "Gojko Šušak" i Mladež HDZ-a Varaždinske županije organizirali su ove subote druženje branitelja na Grebengradu.

S obzirom na to da ne mogu svi biti prisutni na obilježavanju vojno-redarstvene akcije "Oluja", proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, što se obilježavajuju ove godine 4. i 8. kolovoza u Zagrebu i Kninu, organizatori su na ovaj način željeli pružiti proslavu svim našim braniteljima.

Kod planinarskog doma okupilo se dvjestotinjak branitelja, članova njihovih obitelji i mladeži kako bi se odala počast sudionicima akcije "Oluja". Kako smo doznali od Ive Loborca, Grebengrad nije slučajno odabran za mjesto obilježavanja Dana pobjede.

- Ovdje se tijekom 1990. i 1991. počela stvarati buduća Hrvatska vojska. Daleko od očiju javnosti na ovim su se terenima obučavali i ratna umijeća stjecali domaći dečki iz ovoga kraja, budući pripadnici 104 brigade, gardijskih brigada Puma i Tigrova i specijalne jedinice policije Roda - istaknuo je Loborec.

Na te su dane podsjetili Darko Horvat, predsjednik HDZ-a Međimurske županije, Željko Herceg predsjednik Zajednice branitelja Krapinsko-zagorske županije, stožerni brigadir Željko Dvekar, predsjednik zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak, ratni pripadnik 7. Gardijske brigade Puma, te pukovnik Ivan Rukljić, ratni zapovjednik 104. Brigade Hrvatske vojske i Goran Mihalić, zapovjednik Specijalne jedinice policije Rode.

U sklopu obilježavanja Dana pobjede, oni su položili vijence i upalili svijeće kod spomen obilježja 25-orici poginulih branitelja s područja bivše općine Novi Marof koje je kod planinarskog doma postavljeno 1997. godine.

Okupljenima je ovaj veliki državni blagdan, koje se u proteklih 20 godina prvi puta organizira u Varaždinskoj županiji, čestitao i Anđelko Stričak, predsjednik HDZ-a Varaždinske županije.

Nakon službenog dijela programa obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti održani su i sportski susreti mladeži HDZ-a i branitelja u streličarstvu, malom nogometu, odbojci, potezanju užeta, šahu i belotu. Ugodno druženje uz vojnički grah koji je skuhao Stjepan Bunta, u prekrasnom krajoliku Grebengrada potrajao je do večernjih sati.

Komentari