UDVDR IVANEC

Braniteljima iz Ivanca Ministarstvo hrvatskih branitelja sufinancira dva nova projekta

Objavljeno: 07.08.2020. 17:52

Zadnja izmjena: 07.08.2020. 17:56

Na adresu Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH Ogranak Ivanec stiglo je novo priznanje za kvalitetan rad. Naime, Ministarstvo hrvatskih branitelja sufinacirat će im dva nova projekta.

U ivanečkom ogranku Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u posljednje vrijeme imaju puno razloga za zadovoljstvo.

Naime, osim činjenice da se programi temeljeni na promicanju vrijednosti Domovinskog rata, s posebnim naglaskom na očuvanje sjećanja na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, provode značajnijih problema, dodatni razlog za zadovoljstvo je odgovor Ministarstva hrvatskih branitelja u kojem stoji kako su odobrena još dva projekta, odnosno njihovo sufinanciranje.

Jedan od njih je obilježavanje sjećanja na Vukovar, u sklopu kojeg će se 22. kolovoza održati 15. memorijal sjećanja na poginule vukovarske branitelje, kojeg tradicionalno podržavaju i Gradovi Ivanec i Lepoglava, potom će 17. i 18 . listopada biti organiziran posjet Vukovaru i okolnim mjestima koja su stradala tijekom Domovinskog rata, pa 2. memorijalni turnir sjećanja u pikadu i belotu humanitarnog karaktera, te Kolona sjećanja, koji će se, zajedno sa školskim tribinama, održati u danima sloma obrane Vukovara.

Nadalje, odobreno je i sufinanciranje memorijala sjećanja na poginule hrvatske branitelje Dražena Šešeta i Ivicu Cecelju, čime se također doprinosi zajedničkom promicanju vrijednosti Domovinskog rata. Na oba projekta ivanečkim dragovoljcima i veteranima veliku pomoć i potporu pružaju i kolege iz HVIDR-e Ivanec.

 

Komentari