novi projekt

Braniteljske lokacije označit će se kodom te ćete na moderan način saznati više o njihovoj povijesti

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.10.2019. 10:54

Zadnja izmjena: 10.10.2019. 11:04

Uz suradnju i inicijativu Udruge Specijalne jedinice policije RODA i tvrtke Dasosoft iz Lepoglave, nastao je projekt obilježavanja braniteljskih objekata u lokalnim sredinama Varaždinske županije.

Cilj projekta je da se trajno sačuva spomen na branitelje i Domovinski rat i da posjetioci spomen parkova, spomenika i ostalih obilježja branitelja putem modernih tehnologija i krajnje jednostavno dobiju multimedijske informacije o objektu ispred kojeg se nalaze. Lokaliteti će se obilježiti u Varaždinskim Toplicama, Vinici, Novom Marofu, Bednji i Sračincu, a funkcionira na način da se mobitelom skenira kod te na taj način dobije informacija o navedenom spomeniku, parku, postrojbi ili akciji koja je na tom mjestu provođena. Podršku ovoj akciji dala je i Varaždinska županija.

- Ne samo da će se pomoću kodova moći određivati lokaliteti kojima su se kretali naši branitelji nego će ovaj projekt biti dobar i za turističke svrhe jer će posjetitelji preko ovih mogućnosti moći saznati nešto više o putu naših policijskih i vojnih postrojbi - rekao je dožupan Tomislav Paljak. 

 

Komentari