NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Branko Karačić, nakon poraza od Šibenika: "Moramo se pojačati!"

Objavljeno: 10.11.2018. 15:09

Zadnja izmjena: 10.11.2018. 15:13

Novi bolan poraz Varaždina u pretposljednjem kolu jesenskog dijela 2. HNL od Šibenika malo ublažuje statistika. Prema službenoj statistici susreta Šibenik – Varaždin udarci prema golu bili su na strani domaćina 11:6, ali udarci u okvir gola bili su već više izjednačeni 4:3, dok je broj izvedenih kornera ipak bio 7:4 na strani domaćina.

Varaždin je sada ostao na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice, a najveći konkurent za izravni ulazak u 1. HNL, Šibenik trenutno ima pet bodova prednosti a uz to i utakmicu manje. Sesvete su pak na -2 boda od Varaždina i prijete. Kako bi se u potpunosti rasplela situacija na prvenstvenoj ljestvici slučaj je htio da baš Varaždin i Sesvete igraju u sljedećem kolu 2. HNL. Nakon tog kola na rasporedu je zimska pauza.

Susret sa Šibenikom kao da je potvrdio neke od problema u igri Varaždina tijekom cijele polusezone, a trener Branko Karačić ovako je prokomentirao susret:

- Ovo je bila tvrda i nervozna utakmica s malo šansi, imali smo dvije stopostotne šanse ali ih nismo iskoristili. Opet su presudile individualne greške naših srednjih igrača. Sada se moramo koncentrirati na sljedeći susret, nakon ovog poraza od trenutno bolje ekipe Šibenika. Moramo se presložiti i analizirati polusezonu, a moramo se i pojačati u prijelaznom roku. U našoj igri i dalje je prisutan problem mladih igrača, koji prema pravilima 2. HNL moraju igrati. Svjesni smo gdje smo pogriješili. Bez obzira na poraz od izravnog konkurenta vjerujem da ovo još nije finiš prvenstva, dodao je Karačić.

Komentari