NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Branko Karačić, trener NK Varaždin: "Sada imamo i potrebnu dozu samopouzdanja za završnicu prvenstva!"

Objavljeno: 05.05.2019. 16:05

Zadnja izmjena: 05.05.2019. 16:15

NK Varaždin je prespavao na prvom mjestu prvenstvene ljestvice 2. HNL nakon sinočnje visoke pobjede nad NK Međimurje od 4:0. Isčekuje se susret Hajduka II i Šibenika kako bi se saznalo da li Varaždin ostaje na prvoj poziciji do idućeg vikenda ili se i dalje nasvavlja "mrtva utrka" za mjesto koje izravno vodi u 1. HNL.

Trener Varaždinaca, Branko Karačić nakon susreta je priznao kako je vladala velika neizvjesnost uoči susreta s Međimurjem jer je nedostajalo čak pet igrača. - Imali smo velike probleme i vladao je veliki strah pred utakmicu, priznao je Karačić. - Mi smo se borili za prvo mjesto i imali svoje motive a Međimurje se borilo za ostanak u ligi i imali su svoje jake motive. Ključni trenutak dogodio se kada je Nevistić obranio veliku prigodu Međimurja, nakon koje smo poveli s 2:0. Tada smo osjetili da više ne možemo ispustiti tu prednost i da dobivamo utakmicu. Ono što je još dobro iz ovog susreta je činjenica da smo proširili broj igrača koji može igrati prvenstvene susrete. Posebno me raduje što nismo primili pogodak, iako su igrači Međimurja imali nekoliko izglednih prilika. Siguran sam i da su gledatelji zadovoljni viđenim i da će nam i dalje davati ovakvu podršku, dodao je Karačić. 

U slejdećem, 24. kolu Varaždin putuje u goste Hrvatskom dragovoljcu u zagrebački Siget, a 18. svibnja u Varaždinu će se igrati susret prvenstva - Varaždin vs Šibenik. U zadnjem kolu Varaždin ide u goste Sesvetama, a Šibenik dočekuje Dinamo II.Međutim, svi vjeruju da će izravni okršaj u Varaždinu donijeti izravnog putnika za 1. HNL.

- Ova pobjeda dala nam je i potrebnu dozu samopouzdanja koja će nam trebati u završnici prvenstva. Niti danas nismo bili nervozni i to je važno za naredne susrete, zaključio je Karačić.

Komentari