obavijest iz općine

BREZNIČKI HUM Milijun i pol kuna za asfaltiranje cesta i uređenje groblja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.10.2020. 10:31

Zadnja izmjena: 29.10.2020. 10:34

U općini Breznički Hum u tijeku je provedba dvaju projekata, čiji se završetak očekuje krajem ove odnosno početkom iduće godine, ovisno o vremenskim prilikama.

Prvi se projekt odnosi na uređenje mjesnog groblja u Brezničkom Humu gdje će se urediti neuređene ograde i staze te okoliš mrtvačnice. Vrijednost projekta iznosi više od 600 tisuća kuna a financira se iz sredstava Europske Unije s oko 400 tisuća kuna dok će se ostatak od 200 tisuća namiriti iz sredstava Općine. Drugi se projekt odnosni na izgradnju ceste u Šćepanju, točnije na trima zasebnim odvojcima prema zaselcima Vrbanci – Pofuki – Mlinareki, sveukupne dužine 1200 metara.

- Ovdje je riječ je o uređenju kolnika i rubnog dijela tih cesta uz kolnik čime će ujedno biti riješeno pitanje uređenja bankina i problem odvodnje slivnih voda. Novac za ovaj projekt dijelom je osiguran iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja a dijelom iz općinskog proračuna ukupnog iznosa oko 600 tisuća kuna s rokom dovršetka radova do kraja tekuće godine – govori načelnik Zoran Hegedić i napominje kako je u planu još jedan projekt koji se odnosi na zamjenu postojećeg dotrajalog krovišta grobne kuće na mjesnome groblju u Brezničkom Humu, čijim bi dovršetkom adekvatno bio uređen prostor mjesnoga groblja.   

Komentari