Breznički Hum: Uspješno proveden projekt Sound Exchange u Sloveniji

Objavljeno: 22.09.2013. 11:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Breznicki-hum.hr

U Šmartnom pri Litiji u Sloveniji u trajanju od 13. do 15. rujna Općina Breznički Hum kao glavni partner u suradnji s projektnim partnerom Općinom Šmartno pri Litiji uspješno je provela projekt SoundEx (Sound Exchange), financiran iz programa Europa za građane.

>> Breznički Hum: Suradnja sa slovenskim partnerom u projektu SoundEx

Projektom se nastavlja uspješna suradnja između hrvatske Općine Breznički Hum i slovenske Općine Šmartno pri Litiji započeta 2012. godine na projektu LAGEX, također financiranom u sklopu programa Europa za građane. U cilju poboljšanja odnosa između građana Brezničkog Huma i Šmartna pri Litiji ovaj se projekt fokusirao na očuvanje kulturne baštine i interkulturalnog dijaloga kroz glazbena društva obiju partnera.

Ovim se projektom nastojalo povećati svijest članova glazbenih društava i građana o važnosti razmjene znanja te pozitivnom utjecaju Europske integracije na očuvanje kulturne baštine i interkulturalni dijalog.

U trodnevnom događanju u Šmartnom pri Litiji sudjelovali su članovi Orkestra limene glazbe Sv. Martin iz Brezničkog Huma i Tamburaškog orkestra Šmartno, kao i predstavnici općina. Hrvatski sudionici projekta u petak su doputovali u Šmartno pri Litiji gdje su dočekani uz večeru dobrodošlice.

Komentari