Seminar za mentore

Brojni filatelisti iz cijele Hrvatske posjetili Trakošćan

Objavljeno: 06.03.2016. 08:33

Zadnja izmjena: 06.03.2016. 08:33

Foto: Općina Bednja

Dvorac Trakošćan nedavno je ponovno bio domaćin još jednog u nizu dosadašnjih filatelističkih okupljanja koje organizira Klub mladih filatelista Trakošćan.

Ovoga puta bila je riječ o seminaru za mentore mladih filatelista, na kome su se okupili nastavnici i profesori iz škola Varaždinske (OŠ Bednja, OŠ Vrbno, OŠ Lepoglava, OŠ Donja Višnjica, OŠ Klenovnik, Elektrostrojarska škola, OŠ Varaždinske Toplice) i Krapinsko-zagorske županije (OŠ Hraščina) te iz Slovenije, a koji su iskazali želju da se uključe u program rada s mladim filatelistima.

Njihova brojnost kao i pažnja kojom su pratili predavanja dovoljno govori o tome da su organizatori iz Kluba mladih filatelista ponovno uspjeli organizirati jedinstveno događanje, u cijelosti posvećeno filateliji. 

Seminaru su nazočili i brojni filatelisti, kojima nije bilo teško doći u Trakošćan i uživati u pravom filatelističkom događaju ispunjenom pozitivnom energijom i željom za bavljenje filatelijom i uživanjem u njoj.

Podsjećamo, prvi seminar za mentore mladih filatelista u Trakošćanu je održan 22. svibnja 2010. Prošle godine osigurani su temelji za nastavak seminara za mentore mladih filatelista, kako bi se omogućilo svima koji to žele da se bave filatelijom. Drugi seminar za mentore održan je 17. siječnja 2015. u prostorijama Galerije Dvora Trakošćan. Prošlogodišnja jubilarna X. škola mladih filatelista udarila je temelje novog smjera filatelije SZ Hrvatske, što potvrđuje podatak da je Škola mladih filatelista imenovana Edukativnim centrom filatelije mladih u Republici Hrvatskoj.

Komentari