Bruno Hranić na sjednici Odbora regija o stvaranju unije tržišta kapitala

Objavljeno: 09.07.2015. 11:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Općina Vidovec

Bruno Hranić, član Predsjedništva Odbora regija Europske unije i načelnik Općine Vidovec, otputovao je u Bruxelles kako bi od 7. do 9. srpnja nazočio 113. Plenarnoj sjednici Odbora regija Europske unije i sastanku Predsjedništva Odbora regija.

Plenarnoj sjednici nazočit će i Maroš Šefčovič, potpredsjednik Europske komisije nadležne za energetsku uniju, Dan Kersch, predstavnik Ministarstva unutarnjih poslova Luksemburga te Carlos Moedas, povjerenik Europske komisije za istraživanje, znanost i inovacije.

U dva dana plenarnog zajedanja, članovi će razmotriti mišljenja vezana uz stvaranje unije tržišta kapitala, najboljoj uporabi fleksibilnosti u okviru postojećih pravila Pakta o stabilnosti i rastu , novoj europskoj politici susjedstva te o ishodu pregovora o sporazumima o partnerstvu i operativnim programima.

Članovi će imati priliku uključiti se u rasprave o Rezolucijama za održivi pristup EU-a migracijama, o održivoj prehrani, o poboljšanju funkcioniranja EU te o prioritetima za radni program Europske komisije za 2016. godinu.

U sklopu 113. Plenarne sjednice biti će održana i svečanost dodjele oznaka Europske poduzetničke regije. Tu oznaku , Odbor regija dodjeljuje od 2009. godine s namjerom da nagradi regije EU-a s istaknutim, poduzetničkim strategijama koje pridonose provedbi Zakona o malom poduzetništvu za Europu.

Komentari